Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fredrik Lestrup
Fredrik Lestrup
Fredrik Lestrup
Fredrik Lestrup Foto: Martin Öberg

Fredrik Lestrup kör V8 Supercars i Australien

Det går bra för svensk motorsport nu. Den senaste i raden att ansluta sig till internationell racing på allvar är Fredrik Lestrup, stundom testförare åt Teknikens Värld.

Det duggar tätt med introduktionerna av svenska förare på den internationella racingkartan nu. Marcus Ericsson till Formel 1, rallyförarna Pontus Tidemand och Fredrik Åhlin bra på gång i rally-VM och Robert Dahlgren till V8 Supercars i Australien med Volvo. Mattias Ekström kör vidare för Audi i DTM, de skånska bröderna Jimmy och Joel Eriksson i internationell Formelracing. Mer är att vänta…

Efter ett lyckat test förra året har nu Fredrik Lestrup klart med full säsong i Dunlop V8 Supercars i Australien. Det är klassen direkt under V8 Supercars där Robert Dahlgren kommer att köra Volvo och i flera tävlingar körs båda klasserna.

Fredrik Lestrup kommer att köra för Rsport RACE Engineering i en 2012 års Holden Commodore. En bil som är byggd av Garry Rogers Motorsport, samma team som driver Volvo Polestar i huvudklassen i år. En annan intressant svensk vinkling är att motorerna preparerats av Tom Walkinshaw Performance som tidigare skött Volvos tävlande i EM för standardvagnar med Volvo 240 Turbo på 1980-talet.

Serien omfattar 14 deltävlingar över sju helger och premiären äger rum i Adelaide, även för Robert Dahlgren, sista helgen i februari. På kalendern finns även legendariska Bathurst.

29-årige Fredrik Lestrup har tio års racingerfarenhet bakom sig. Från JTCC till STCC och senare till den tyska scenen där han varit mycket framgångsrik i långloppsracing och i Mini Challenge.

Detta är dock hans största utmaning någonsin och de förare som sköter sig i Dunlop-serien brukar hamna i högsta divisionen.

Well done mate, säger vi och önskar lycka till!