Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Full fart på rallycrossen

Det sker mycket inom rallycrossen just nu. Nya förare, nya bilar, nya rykten. Vi gör en snabb ”update”.

Under veckan visade Marklund Motorsport upp sina nya bilar. Att Anton Marklund och Topi Heikkinen ingår i teamet var klart sedan en tid och de ska köra full VM-säsong, men de kan även dyka upp i SM som i år körs under STCC-flagg.

Marklund Motorsport är officiellt Volkswagen-team och de har ytterligare Polo-bilar klara som det är oklart vad som händer med.

Hansen Motorsport byter kostym från Citroën till Peugeot men har ännu bara aviserat Timmy Hansen som förare.

Peter Hedström har tre Skoda Fabia redo för strid. I veckan blev det klart att Linus Westman från Råneå i Norrbotten kommer att köra SM med en av dem. Peter Hedström satsar internationellt. Westman har ett förflutet som svensk mästare i isracing och silvermedaljör i en lägre rallycrossklass.

Vem som sitter i den tredje bilen är oklart men vi gissar att det blir en värmlänning. Peter Hedströms team håller numera till i Flash Engineerings gamla lokaler i Karlstad.

Två värmlänningar som visat stort intresse för att köra rallycross är rallyföraren P-G Andersson och racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

P-G Andersson tror inte på något fortsatt tävlande i rally-VM men ser rallycrossen som en ny utmaning. För Mikaelas del blir rallycrossen i så fall ett komplement till racingen, hon kör vidare ett år till i Volkswagen Scirocco R-Cup och en logisk förgrening av det är ju att hon blir del i Marklund Motorsport.

Tommy Rustad från Norge kör numera rallycross igen, i en Volvo C30. Han satsar i år på VM men kommer att köra första SM-deltävlingen på Ring Knutstorp (9-10 maj) som uppvärmning.

Förra veckan kunde vi rapportera att Ramona Karlsson kommer att köra VM i en Saab 9-3.

Och var lämnar all denna rallycrosshype den svenska racingserien STCC?

Det har varit obehagligt tyst.

Volvo har deklarerat tre bilar. Richard Göransson kör Saab för Team Tidö, men även SM i rallycross. Mattias Andersson är klar för ny säsong i Dacia.

Nyligen avslöjades dock att Erik Jonsson byter från Carrera Cup till STCC där han kommer att köra för WestCoast Racing.

Brovallen Design har bjudit in till visning nästa vecka där de ska avslöja förare och bilar.

Det är mindre än en månad kvar till premiären.