Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mediaempire

Fyra Volkswagen Scirocco i STCC 2012

Volkswagen utökar sin satsning i STCC. Det avslöjades i dag på en presskonferens i Stockholm. Det blir fyra bilar, men i två skilda team.

Volkswagen Sverige utökar sin satsning i STCC. Efter tre säsonger som officiellt tvåbilsteam kommer fyra biogasdrivna Volkswagen Scirocco att rulla i mästerskapet 2012.

 Spanjoren Jordi Gené, som blev klar förra veckan, och Johan Kristoffersson kommer att tävla för Arvika-baserade Volkswagen Team Biogas. Skånska IPS Motorsport kommer att driva de andra två bilarna under namnet IPS Team Biogas. Förare blir Patrik Olsson och Johan Stureson.

 – Vi kommer att ha gemensam uppdragsgivare, men båda teamen kommer att anmälas till teammästerskapet, säger Tommy Kristoffersson som drivit Team biogas.se de senaste säsongerna.

 Även i den nya satsningen kommer Tommy Kristofferson att ha ett övergripande ansvar för verksamheten.

Volkswagen Team Biogas kommer att innehålla Jordi Gené och Johan Kristoffersson (bilden till höger). Den sistnämnde fick chansen i en tredje Volkswagen Scirocco i slutet av 2011 års säsong och imponerade med bra resultat i både kval och race. Bland annat tog Kristoffersson steget upp på pallen vid två tillfällen – parallellt med att han hann med att fightas om titeln i Porsche Carrera Cup.

 – Min målsättning är ingen annan än att vara med och slåss om mästerskapstiteln, säger Johan Kristoffersson. 

IPS Motorsport är ett familjeteam som med far och son Stureson deltagit i STCC sedan 2004. Per, som vann DTM 1985, är teamchef och sonen Johan förare. IPS Motorsports bästa säsong hittills var 2005 då Johan slutade trea i förarmästerskapet och IPS blev tvåa i teammästerskapet. Johan har vunnit fyra STCC-race, det senaste i premiären på Jyllandsringen i våras.

Tidigare under hösten såg Johan Stureson ut att vara på väg bort från STCC och till utbrytarserien TTA. Men så blev det inte.

– Tommy Kristoffersson kom upp med ett förslag som ger oss rätt förutsättningar att satsa vidare i STCC, säger Johan Stureson.

 Patrik Olsson lämnar det ursprungliga Team Biogas med vilka han nått stora framgångar under de tre senaste säsongerna. Bland annat har Olsson erövrat sex pallplatser hittills i mästerskapet. Nu blir det en fortsättning med IPS Team Biogas.

 – Det ska bli inspirerande att tävla för IPS Team Biogas ihop med Johan Stureson. Jag har haft en fantastisk tid tillsammans med Team Biogas men jag är positiv till miljöombytet och ser verkligen fram emot 2012, säger Olsson.