Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: STCC

Gammalt och nytt i STCC-support

Det blev många kända namn som segrade i STCC:s supportklasser vid tävlingen i Östersund i helgen. Men lite nytt i alla fall…

Johan Kristoffersson fortsatte sitt segertåg i Carrera Cup och tog två delsegrar till. Lite konkurrens bjöd Ola Nilsson i heat 1 där han ledde men föll på eget grepp när han snurrade.

Erik Johansson övertygar mer och mer i Formel Renault 1,6. Det blev två segrar även för honom och Gnosjötalangen leder nu mästerskapet. Estländaren Martin Rump som ledde mästerskapet inför helgens tävlingar hade en miserabel helg. I det första heatet blev det krasch direkt i första kurvan och i det andra blev Rump dömd för ojust körning och en nolla i helgens båda poängkolumner.

Andreas Wernersson fortsätter sitt segertåg i Clio Cup och tog två nya delsegrar. Bara ett jordskred kan hindra honom från att ta mästerskapet för andra året i rad och han kan säkra det redan vid nästa deltävling.

I V8 Thundercars fick vi däremot se en glad förstagångssegrare i Patrik Flodin. Rallyföraren som mer eller mindre sadlat om till racing vann sin första seger i kategorin när han fräckt passerade Daniel Roos i heat två. Roos hade dock differentialhaveri och utan det hade han troligen kunnat försvara sig.

Förre STCC-föraren Jens Edman vann det första racet, hans tredje seger i år, och leder mästerskapet. Men det är tight och detta mästerskap är långt ifrån avgjort.

8 500 besökare återfanns i Östersund vilket i princip innebar fullsatt eftersom läktarkapaciteten halverats från i fjol. Nästa deltävling i STCC och dess supportklasser är 23-24 augusti på Gelleråsen utanför Karlskoga.