Gårdagens Formel 1-bilar som skogsvrak

En bortglömd bilskatt, replikor eller manipulerade bilder? Foton på ett gäng Formel 1-bilar på dekis förbryllar fantaster.

Uttjänta bilar hamnar oftast på skroten eller blir stående någonstans och förfaller. Det kan väl ändå inte gälla Formel 1-bilar, kan man tänka. Nu nås vi dock av en handfull bilder som visar just det – gårdagens racervagnar som står bortglömda, på platta däck och täckta med mossa.

Bilderna är publicerade på facebook av gtboard och sägs vara tagna i Frankrike. Här ser vi vi bilar från 1980- och 1990-talen från välkända stall som Arrows, Benetton, Ferrari, Ligier och Lotus lastade på trailers och vagnar och tillsynes dumpade i skogen.

För fantastiskt för att vara sant. Jo, så är det förmodligen. Även när Formel 1-bilar gjort sitt i mästerskapet som nya så betingar de ett värde, antingen som objekt i historisk racing eller blott som investeringar. Inte ens obrukbara showbilar behandlas på detta omilda sett.

Förmodligen handlar det replikor eller ett så är det ett arbete av någon med goda bildbearbetningskunskaper och alldeles för mycket fritid.

Vi får nog anledning att återkomma i ämnet.