Gary Paffett pekar ut Mercedes problem i DTM

Mercedes har haft en extremt tung start på året DTM-säsong där en lyckosam seger i regnkaos på Oschersleben är enda undantaget. Gary Paffett, som tidigare krigat om DTM-titlar mot bland annat Mattias Ekström, ligger på 14:e plats i mästerskapet i år och är frustrerad.

Teknikens Värld

– Till skillnad mot slutet av förra året när vi hade en välbalanserad bil men saknade prestanda så är det annorlunda i år. Vi har problem med flertalet olika balansområden och bilen är rätt svår att köra, säger Paffett.

Efter BMWs inträde i mästerskapet för två år sedan har konkurrensen och utvecklingen accelererat i DTM där Mercedes hittills har haft svårt att hänga med.

– Den andra halvan av problemen vi har nu vad gäller prestanda är sannolikt att vi saknar downforce jämfört med de andra, säger Paffett.

I helgen tävlar DTM på Hungaroring i Ungern, en ny bana för DTM, som Paffett menar inte kommer vara varken sämre eller bättre för dem trots att den liknar Oschersleben där Mercedes hade stora problem senast.

– Jag ser inte att den skulle vara bättre eller sämre för oss. Men vi letar fortfarande efter bästa möjliga sätt att ställa in bilen och vi har en del nya idéer inför helgen, så vi hoppas att kunna klättra mot toppen av fältet, säger Paffett.