Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gran Turismo Sport – första trailern

En ny utgåva av hyllade bilspelet Gran Turismo är på väg ut, denna gång till PlayStation 4. Här är första gametrailern av Gran Turismo Sport.

https://youtu.be/73mCml74aXs

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det är alltid lite extra uppståndelse när Polyphony Digital och Sony släpper ett nytt Gran Turismo-spel. Första Gran Turismo kom 1997 och blev en enorm succé med nästan elva miljoner spel sålda. 2013 kom senaste utgåvan i nummerserien, Gran Turismo 6, och den har inte levt upp till förväntningarna med knappt fem miljoner exemplar sålda – trots 1 226 olika bilar att välja mellan i spelet. Föregångaren Gran Turismo 5 sålde i tolv miljoner exemplar.

Nu är det snart dags för Gran Turismo Sport att nå alla spelsugna, ett separat spel som inte ingår i vanliga nummerserien (Gran Turismo 7 kommer senare, dock fortfarande okänt när).

För att få alla sugna än mer sugna släppte Polyphony Digital och Sony i går första speltrailern av Gran Turismo Sport, du ser den ovan.

Gran Turismo Sport innehåller 140 bilar av varierad sort, från originalbilar till för spelet unika Vision Gran Turismo-bilar, 19 olika banor världen över samt 27 olika miljöer. Bilarna sägs vara uppbyggda från noll och inte ha några som helst relationerna till bilarna som byggts till tidigare spel.

En stor nyhet med spelet är att Internationella bilsportförbundet FIA ingår som partner vilket ska möjliggöra att man via spelet kan ta racinglicens. ”Fia Gran Turismo Digital License” kan erhållas genom att klara olika prestationer i spelet. Enligt Sony ska den digitala licensen vara likvärdig en verklig racinglicens. Exakt hur det är tänkt att fungera återstår att se. Än så länge har 22 länders bilsportförbund anmält sitt intresse i att vara med på licensutställandet.

Det kommer att hållas FIA-sanktionerade onlinemästerskap i Gran Turismo som ska spegla verkligheten till mångt och mycket. Bland annat ska vinnarna av varje mästerskap årligen få deltaga i en riktig prisceremoni i Paris.

Gran Turismo Sport släpps enbart till PlayStation 4 med start den 15 november 2016 för Japan och Nordamerika. Dagen efter får Australien ta del av spelet och Europa får vänta ytterligare två dagar, till den 18 november, innan vi kan få köra bilarna i spelet.