Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060205_swerally_grönholm
060205_swerally_grönholm
060205_swerally_grönholm
060205_swerally_grönholm

Grönholm vann "snörallyt" - Daniel Carlsson trea

Marcus Grönholm tog ledningen i fredags morse sedan höll han den hela vägen in i mål på söndagen. Finländaren tog därmed sin andra raka seger med Sebastien Loeb precis bakom och Daniel Carlsson på tredjeplatsen.

Efter 19 körda sträckor i helgens VM-rally i de värmländska skogarna var det finländske Marcus Grönholm som stod som segrare. Den suveräne Fordföraren tog ledningen redan på första sträckan och höll den sedan hela tävlingen och tog sin andra raka seger i år samt sin fjärde i Svenska Rallyt.

Sebastien Loeb låg tvåa tävlingen igenom och slutade också så. Han var som närmst knappa tio sekunder efter Grönholm men under tredje dagen kunde Grönholm hålla Loeb på ett betryggande 20-sekunders avstånd.

I svenska ögon sett var det ett riktigt bra rally. Daniel Carlsson slogs länge med italienaren Gigi Galli men det var Carlsson som drog det längsta strået och kunde köra in på en tredjeplats totalt. Thomas Rådström blev femma.

Mattias Ekström var länge med i toppen och slogs. Inför tredje dagen låg han femma och Carlsson fyra. Men en avåkning på sträcka 14 förstörde helgen för Ekström som tvingades bryta med en skadad framvagn.