Foto: Strakka Racing

Gustav Malja kör Formula Renault 3.5 Series

19-årige malmöpågen Gustav Malja står inför sitt livs utmaning. Han ska köra Formula Renault 3.5 Series. Next stop Formel 1!

Gustav Malja har skrivit på för brittiska Strakka Racing och kör därmed ett av juniorracingens främsta mästerskap, fullt jämförbart med GP2. De två senaste årens mästare, Kevin Magnussen och Carlos Sainz Jr klev senare direkt in i Formel 1. Andra förare som tävlat i serien är Sebastian Vettel och Daniel Ricciardo.

Gustav Malja gjorde lyckade vintertester i klassen 2014 vilket ledde till en möjlighet att få köra i serien 2015. Bilarna är snarlika GP2 och har runt 530 hästkrafter.

Loppen i Formula Renault 3.5 Series körs över 45 minuter och innehåller, liksom i Formel 1, depåstopp.

– Det känns helt otroligt att få den här chansen i Formula Renault 3.5 Series tillsammans med Strakka Racing, säger Gustav Malja och fortsätter:

– Jag känner mig redan hemma i teamet, och vi delar samma uppfattning om hur vi ska nå våra mål. Jag är övertygad om att deras sätt att arbeta kommer ge mig rätt förutsättningar att prestera under min debutsäsong. Jag är väl medveten om att det här blir den största utmaningen hittills i min karriär, men jag lärde mig mycket under vintertesterna och känner mig redo att ta det här steget. Jag längtar redan till premiären!

Säsongspremiären för Formula Renault 3.5 Series äger rum på spanska Motorland Aragón 24-26 april. Kalendern utgörs av totalt nio deltävlingar i åtta olika europeiska länder, varav en körs i samband med det klassiska F1-loppet på Monacos gator i maj.

Formula Renault 3.5 Series 2015

24-26 april Motorland Aragón, Spanien

21-24 maj Monaco (F1) , Monaco

29-31 maj Spa-Francorchamps, Belgien

12-14 juni Hungaroring, Ungern

10-12 juli Red Bull Ring, Österrike

28-30 augusti Silverstone, Storbritannien

11-13 september Nürburgring, Tyskland

25-27 september Le Mans, Frankrike

16-18 oktober Jerez, Spanien