Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mattias Persson

Gustav Malja tog poäng i GP2-debuten

Gustav Malja lyckades ta en poängplats i sin debut i GP2 Series vid helgens tävlingar i samband med Belgiens Grand Prix på Spa-Francorchamps.

19-årige Malja slutade på tionde plats i lördagens inledande 60-minutersrace, och fick därmed med sig en poäng redan i karriärens första GP2-start.

Förutsättningarna var inte bra. På träningen åkte Gustav Malja av och hade bara fem varv i kroppen inför sin första GP2-start. Men en stabil körning och lite hjälp av att andra förare fick bestraffningar blev han till slut klassificerad som tionde bil i mål.

I söndagens sprintrace blev Gustav Malja artonde man.

– Det här har varit en väldigt speciell, och mycket positiv upplevelse, säger Gustav Malja. Det absolut viktigaste för mig var att fullfölja båda racen och att lära mig så mycket som möjligt – och det har jag verkligen gjort. Att åka härifrån med poäng är en stor bonus. Bilen är naturligtvis extremt snabb, men jag kom mer och mer in i körningen för varje varv och jag tycker att jag hade hyfsat bra kontroll på däckslitaget. Jag har uppnått det jag ville och nu är det fullt fokus på den avslutande delen av Formula Renault 3.5-säsongen för min del.