Hagelstorm gjorde kaos med 24-timmars på Nürburgring

I helgen som gick var det 24-timmars på Nürburgring. Både de tävlande och publiken fick sig en stenhård överraskning mitt under race.

https://youtu.be/FWfk3QEbeKQ

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

24-timmarsloppet på Nürburgring lockar massor av bilar och publik. Helgens race utgjorde inget undantag och alla närvarande fick njuta av sol, värme och ibland lite mulet. Vem hade kunnat tänka sig kaosväder i slutet av maj?

Som vi ser i filmen ovan går det undan på banan som är näst intill torr. Så plötsligt händer det (ca 30 sek in i filmen). Det börjar regna. Regnet tilltar och övergår kort därefter till hagel. Bilarna på banan börjar ta det lugnt och vägytan blir dyblöt. Vissa bilar väljer att köra åt sidan. En Porsche kör (ofrivilligt?) av och nuddar skyddsräcket (4 min in i filmen). Halvminuten senare övergår vädret till en hagelstorm och folk i publiken hörs ropa ”Aj!”.

Banan blir glashal och bilarna börjar glida på tvären, samtidigt har träden inte en chans mot hagelstormen, de nyss utslagna bladen faller som spön i backen. Till sist (6 min 30 sek in i filmen) stannar alla bilar. Det är inte lönt att köra längre.

Hagelstormen var väldigt lokal. Det fanns publik Hohe Acht som badade i solsken samtidigt som publiken vid Adenauer Forst fick söka skydd mot himlens isbollar. Hohe Acht och Adenauer Forst ligger visserligen nästan på var sin sida av banan, men fågelvägen är det inte speciellt långt mellan de båda bansektionerna.

Fotnot: En mer korrekt stavad rubrik till denna artikel är ”... gjorde kaoz...”, men så långt vill vi inte sträcka oss i vårt slangspråk.