Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Extreme E

Hamilton, Button och Ekström i nya Extreme E

Fler och fler av motorsportens allra största samlas i nya elbilsserien Extreme E.

Det senaste tillskottet som tänker tävla mot Johan Kristoffersson och Mattias Ekström är förre F1-världsmästaren Jenson Button.

En blandning mellan rally. ökentävlingen Dakar och rallycross. Så går det att beskriva nya motorsportserien Extreme E. Ja, och att bilarna går på el då.

De buggy-liknande bilarna på 550 hästkrafter delas mellan två förare, en man och en kvinna. Flera av motorsportens allra största namn har anslutit sig till serien, både som förare och team och i några fall både och. Den senaste stjärnan att anmäla sig är Jenson Button, F1-världsmästaren från 2009.

Button ska tävla för det egna teamet JBXE i serien som inleds 3-4 april i Saudiarabien. Sedan tidigare har Andretti Autosport och Chip Ganassi Racing anmält sig från USA och Formel E-mästarna Techeetah finns med i startlistan.

LÄS OCKSÅ: Efter Formel E följer Extreme E

Sainz, Loeb och Kristoffersson

VW-gruppens varumärke Cupra tävlar genom Abt Sportsline och med Mattias Ekström vid ratten. Spark Odyssey har en likadan bil som körs av Carlos Sainz och Sébastien Loeb. Svenskarna Johan Kristoffersson och Timmy Hansen ska också tävla och lär tillhöra förhandsfavoriterna som regerande rallycrossvärldsmästare.

Under själva tävlingen ska teamets bilar köras ett varv på banan av den manliga föraren och även ett varv av den kvinnlige föraren. Men det är varvtiden som är avgörande utan placeringen i heatet.

Visar nya el-Hummern

Mattias Ekström ska tävla tillsammans med tyskan Klaudia Hürtgen. Timmy Hansen tävlar för Andretti United med brittiskan Catie Munnings. Johan Kristoffersson tävlar för Nico Rosbergs team Rosberg Xtreme tillsammans med Molly Taylor från Australien.

Lewis Hamilton står bakom teamet X44 där Sebastien Loeb tävlar tillsammans med Cristina Gutiérrez.

General Motors avslöjade nyligen att de tänker låta Chip Ganassis team tävla med nya Hummer-elbilen som ska presenteras 2022. Det blir förarna Kyle LeDuc och Sara Price som tävlar för Ganassi i en Hummer.

LÄS MER: GMC Hummer EV – en elbil med extra allt