070116_ferrari_f1

Här är Kimis nya tjänstebil

Här är Kimis nya tjänstebilSå här ser den ut, Ferraris nya Formel 1 med namnet F2007. Det är med den Kimi Räikkönen ska ta tillbaka mästerskapen till Ferrari och även ta sin första VM-titel.

I söndags höll Ferrari sin första presskonferens med Kimi Räikkönen som försteförare och i samband med den presenterades den nya bilen som han och Felipe Massa ska framföra på världens banor.

- Jag har just varit och tittat på den och den är riktigt snygg och jag ser fram emot att få börja kör den, säger Kimi Räikkönen och fortsätter:

- Det känns riktigt bra att vara här med Ferrari och det finns ingen anledning att jämföra med det förflutna. I Maranello är allt som jag trodde det skulle vara.

- Vi står inför en ny och spännande säsong men jag måste först säga, det känns skumt att se Kimi klädd i rött, säger Jean Todt, nybliven chef för Ferrari. 

- Men det är skönt för nu kan vi äntligen prata med varandra som vanliga människor och inte smyga med det, tillägger han.

Så vad kan vi säga om bilen då? Den ser ut som en Formel 1-bil gör, väger 600 kg med alla vätskor och förare inkluderat och har en 2,4-liters V8 som toppar 19 000 r/min. Hästkraftsantal har inte Ferrari angett.