Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Snyggare eller ej, det nya reglementet ger i alla fall en mer stilren bil.Snyggare eller ej, det nya reglementet ger i alla fall en mer stilren bil.Snyggare eller ej, det nya reglementet ger i alla fall en mer stilren bil.
Snyggare eller ej, det nya reglementet ger i alla fall en mer stilren bil.

Här är nya Formel 1-bilen

Premium Större hjul, begränsad effekt från vingarna men mer marktryck under själva bilen. Det nya reglementet rör om och ska ge tätare och mer spännande lopp. 

Här är alla nyheterna med 2022 års Formel 1-bil.

Förra säsongen må ha avgjorts med en omkörning på sista varvet men under många år har det efterfrågats tätare Formel 1-lopp med fler omkörningar. Boven i dramat har varit bilarnas aerodynamik och den ”smutsiga luft” som skapas för bakomvarande bilar. Upp till 35 procent av bilarnas marktryck, eller downforce om man så vill, förlorades när man i en bil av 2021 års snitt låg 20 meter bakom en annan bil. Siffran steg till 46 procent när avståndet var tio meter. Det är lätt att förstå att förarna tog det säkra före det osäkra i en sådan situation. Omkörningen fick vänta, kanske till näst varv. Eller nästa lopp.
Riktlinjer för en ny bil började tas 2017 med sikte på att införa den till 2021 års säsong men coronapandemin satte stopp för det – men i år är det dags.