Här är nya Formel E-bilen

Mycket nytt inför nästa säsong av Formel E. Nytt namn, nytt reglemente och en ny bil. Och vilken bil sen… här är nästa Formel E-racer.

Internationella motorsportförbundet, FIA, kommer under vårens bilsalong i Genève visa upp nästa års Formel E-bil men redan nu väljer man att visa bilder på bygget.

Bilen, vid namn Gen2, gör debut till säsongen 2018/2019, en säsong som förutom en ny bil även har ett nytt namn, ABB FIA Formula E Championship, och ett nytt reglemente där bilarna nu ska mäkta med hela loppet och inte tvinga förarna till ett byte mitt i loppet.

– Den här bilen representerar framtiden för racing, menar Alejandro Agag, vd och grundare av serien.

– Bilen markerar en stor omställning för serien. Med sin design distanserar sig Formel E från andra motorserier, säger FIA:s president Jean Todt.

Och nog gör den det, vid sidan av dagens bil liknar den mest ett stridsflygplan. Förutom fräcka former noterar vi att bilen har ett så kallat Halo-skydd över förarens huvud. En lösning som det har velats om i Formel 1 under lång tid. Det återstår att se om lösningen kommer att finnas på den körklara Formel E-racern.

Nästa Formel E-lopp går i Santiago, Chile, nu i helgen och det med svenske Felix Rosenqvist

 i serieledning.

https://youtu.be/TypQX-Jx0hI