Här kraschar rallystjärnan Carlos Sainz i Dakarrallyt

Den tvåfaldige rallyvärldsmästaren Carlos Sainz kraschade våldsamt på den fjärde sträckan i sitt tionde Dakarrally.

Magnus Kvandal
https://youtu.be/77inmKS9N9A

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Spanjoren Carlos Sainz är en sann veteran inom rallysporten. Han vann två världsmästartitlar i WRC innan han la av år 2005, och har vunnit 27 sträcksegrar i Dakarrallyt sedan 2006.

Men den 28:e sträcksegern får nu vänta minst ett år, efter att Sainz bröt på sträcka fyra i årets Dakarrally genom Sydamerika. Sainz och hans kartläsare försökte vinna igen tid de tappat vid ett tidigare navigeringsmisstag, men i en högerkurva strax innan målgången mellan Tupiza och Oruro i Argentina pushade Sainz lite för hårt och bilen tippade över, missade precis två illa placerade åskådare och voltade nedför slänten.

Sainz klarade olyckan med smärtor i ryggen, men bilens skador var för allvarliga för att kunna repareras.

– Det är naturligtvis förkrossande att behöva bryta. Vi har haft bra fart genom hela rallyt, sa Sainz i ett uttalande efter olyckan.

Årets Dakarrally är det 39:e i ordningen, och avslutas i Buenos Aires den 14 januari efter sträckor i Paraguay och Bolivia. Tävlingen har redan skördat flera stora namn. Just nu leder fransmannen Stephane Peterhansel bilklassen, drygt en sekund före landsmannen Sebastian Loeb. Båda i Peugeot.

Rallyt är en av världens tuffaste motortävlingar. I början gick rallyt från Paris till huvudstaden i Senegal, men flyttades till Sydamerika år 2006 av säkerhetsskäl.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!