Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hård titel- och bronsfight i helgens STCC-final

I helgens STCC-final på Knutstorp väntar två hårda mästerskapsfighter. Polestar Cyan Racing-teamkollegorna Richard Göransson och Robert Dahlgren är bara 16 poäng från varandra i titelkampen medan tre förare är separerade med 12 poäng i kampen om tredjeplatsen.

– Jag har aldrig slagits om titeln med en teamkompis innan, så det kommer att bli speciellt. Men när finalen börjar måste jag se honom som vilken konkurrent som helst. Jag kommer att köra hårt men fair, säger Richard Göransson.

De båda körde på varandra redan i föregående tävling på Solvalla där Dahlgren bröt i ett eldmoln och tappade elva poäng på sin teamkollega.

– Det blev fel på Solvalla och Richard gick över gränsen tycker jag, säger Dahlgren. Nu är det som det är. Det viktiga är att vi som team kunde säkra teammästerskapet så att det är helt och hållet upp till mig och Richard om vilken Volvoförare som ska vinna förarmästerskapet. Jag hoppas på en snygg fight men jag kan lova att jag kommer att köra hårt. Det är en titel som står på spel och det är ju det här man kämpar för.

Kampen om bronsmedaljen i mästerskapet är ännu jämnare med 12 poäng mellan Flash Engineering-förare Björn Wirdheim och SEAT Dealer Team PWR Racing-teamkollegorna Johan Kristoffersson och Daniel Haglöf.

Wirdheim leder på 187 poäng, bara två poäng mer än Kristoffersson som diskvalificerades från tävlingarna på Karlskoga på grund av dämparplomberingar och missade förra tävlingen på grund av en krock med rallycross-VM. Haglöf är en bit bakom på 175 poäng.

Vikter kommer vara en del av säsongsfinalen där Wirdheim är tyngst medan Göransson har tio kilo mer än titelrival Dahlgren:

Straffvikter STCC Knutstorp

40 kg Wirdheim

30 kg Göransson & Haglöf

20 kg Dahlgren

10 kg Morin

Ingen av förarna i kampen om tredjeplatsen kan nå Göransson i mästerskapsledningen, medan Mattias Andersson på sjätte plats är hela 41 poäng bakom dem. Dacia Dealer Team-föraren hoppas dock att avsluta säsongen på topp, trots att poänggapet är för stort till tredje plats.

– Avståndet uppåt är lite för stort så tyvärr är våra möjligheter att nå en bättre slutplacering inte så stora. Det är självklart en liten besvikelse med tanke på att vi var med och fightades om fjärdeplatsen förra säsongen. Vi ska göra allt vi kan för att avsluta på topp. Målet är pallen, men helst av allt tar jag självklart med mig en raceseger hem till Linköping, säger Andersson.

STCC- finalen startar på fredag med test och kval, följt av årets två sista tävlingar på lördag.