Bruno Spengler i sin DTM-BMW Foto: Andreas Beil

Hårt DTM-kval på Red Bull Ring – BMW i topp!

Det blev onödigt nervöst för svensk del på Red Bull Ring i Österrike. Ekström får starta långt ned i morgon medan regerande mästaren Spengler står främst.

I Q1 tog Mattias Ekström sig upp på åttonde plats på sista varvet och gick vidare till Q2, men där tog det stopp och Ekström startar från 15:e startruta i morgondagens race. Två BMW i topp och regerande mästaren Spengler i pole position.

 Mercedes-bilarna var långsamma under den fria träningen, men det gick aningen bättre under första delarna av kvalet med två bilar vidare till Q3, där blev Gary Paffett dock kvar i depån med tekniska problem, men Robert Wickens knep sjunde startruta för Mercedes. Kampen om platserna i Q1 stod mellan Audi och BMW på den långa banan där bara de fyra snabbaste bilarna får köra ett enda ”flygande varv”.

 Tre BMW och en Audi gick till Q1 och där Marco Wittmann i en BMW fick se sig slagen av regerande mästaren Bruno Spengler, också han i en BMW. Edoardo Mortara i Audi startar trea och Augusto Farfus, BMW, från fjärde startruta. Väderprognosen lovar dock regn och mycket kan hända.

 13.30 i morgon söndag går starten på Red Bull Ring.