Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Linus Pröjtz

Hårt men rättvist i finalerna

Det var med spänd förväntan deltagarna i Fiber Direkt gokart cup anlände till Gokart Stockholms välbekanta bana vid Globen. De flesta förväntade sig någon form av överraskning inför loppen och nog blev det överraskningar alltid.

78 000 varv är nu körda på 7 år. Funderar om detta är galenskap eller glädje.

Fiber Direkt Cup 2016 är nu avklarat. 7 tävlingar och 23 000 varv senare stod Elit Sports Club som vinnare.

Skillnaden mellan plats 1-3 är bara något varv och det var spännande till slutet. Dessutom sköna ”fighter” mellan alla lagen.

Trötta, glada och lättade åt och drack alla inblandade samtidigt som det var prisutdelning.

Sista pris: Fri bantid på ÖSWE eller gokartstockholm.se med ett förarproffs. Allt för att inte hamna längst ner i resultaten igen!

Sedan fick lagen från näst sista plats till andra plats hämta pris från vårt överfyllda prisbord! TESLA, JAGUAR, WEBER, VEIDEC, Degauss Labs, Spendrups, KAK, Hiq, BMW Nacka, www.bsc. Det fanns att välja mellan isskrapor, minnen, böcker, lånebil (nya F-Pace) från Jaguar, hörlurar, drycker och mycket annat.

Vinnaren fick äran att låna bucklan till nästa år, dessutom ska laget ta över instagram.com/fiberdirektcup Vi ser fram emot att se bucklan på bilder från midsommar, jul, nyår, läggning av barn, med i Graffs racerbil osv! Följ gärna på instagram!

Jag blir alltid lite ledsen när det är över. Vi är 26 lag med cirka tre personer i varje team och alla är ödmjuka, trevliga, glada och ”det är inga problem” men mycket mycket snabba. Vilka tider det är i slutet!! Gissar att vi kommer se flera av ”våra” förare högt upp i resultaten i STCC, Camaro Cup, Clio Cup och många andra klasser.

Nu börjar det stora problemet! Hur skall jag förändra Fiber Direkt Cup 2016/17? Jag har liten en plan…

På återseende! Jonas Lange

Foto: Linus Pröjtz

Teknikens Värld

Sjunde och sista deltävlingen i hyrkartserien Fiber Direkt gokart cup kördes på tisdagskvällen den 17 maj och totalt 25 team kom att göra upp om hedern, priserna och samma yta av bansträckningen. Det hela började med att Fiber Direkt-generalen Jonas Lange meddelade dagens överraskning:

– Vi kommer att köra i 75 minuter i stället för i en timme och vi kommer att köra banan åt fel håll. Just det, den som vinner B-finalen får köra även i A-finalen.

Det ska sägas att när Teknikens Värld klev på det här samarbetet fick vi oss en rejäl kalldusch i första racet, näst sista placering var inget annat än en ren chock. Men skam den som ger sig, under säsongen har placeringarna gradvis blivit bättre och det har till och med blivit en totalseger.

Dagens uppställning med Lars ”Generalen” Wiezell, Magnus Gens, Oskar Krüger och Linus Pröjtz visste att utmaningen fanns där, inte minst eftersom bojsänket Pröjtz var med i laget. Dessutom med startplats 11 av totalt 14.

B-finalen kickade igång arrangemanget och KAK-laget tog snabbt ledningen med snabbe Linus Lundqvist bakom ratten. Snygg och lugn körning gav resultat, efter 75 minuter stod KAK som segrare med ett varv marginal till tvåan Broby och trean Team GAS. Således blev det KAK som fick det stora nöjet att köra dubbla race.

Inför starten av A-finalen märktes nerverna. Generalen gick runt och räknade bland kartarna för att se om vi rent materialmässigt skulle ha en chans. Vi andra byggde schema för när depåstoppen skulle göras samtidigt som man försökte hålla god min, ville ju inte verka för stressade.

Elit Sports Club med Alexander Graff bakom ratten startade i pole och lyckades snabbt skapa en lucka bak till tvåan Team Mani. Längre ner i fältet krigade Generalen med Teknikens Världs kart för allt han var värd och nog plockades ett par placeringar?

Efter ett vettigt depåstopp kunde undertecknad, L Pröjtz, rulla ut på sitt första baklängesvarv någonsin. Och döm av min förvåning när jag tyckte att bansträckningen var klart intressantare åt det här hållet. Med ett öga i nacken och ett framåt så lyckades jag både hålla ett halvvettigt tempo, hålla undan för de snabba samtidigt som jag inte tappade alltför mycket.

Nytt byte, ut med Oskar Krüger och helt plötsligt var vi snabbast på banan. Placeringar plockades och det var tydligt – i slutänden kommer det att vara öppet från tredje ner till åttonde, nionde plats såvida inget händer.

Och det ska sägas, inget stort hände. A-finalen förflöt utan allt för mycket stångades med kartarna samtidigt som vårt lag höll formen genom stark körning av både Magnus Gens och ännu ett pass med Generalen. Sista stinten blev Oskars som ännu en gång var snabbast på banan. Placeringar plockades och när det var fem minuter kvar väcktes drömmen om en pallplats. Förvisso avlägsen, men kanske?

Oskar visste ju inget om detta, så när han med bara 50 sekunder kvar av tävlingen plockar tredjeplatsen jublade vi i depån desto mer. Elit Sports Club med Alexander Graff, Alex Storckenfeldt och Fredrik Borgegård plockade hem både segern i heatet samt i hela Fiber Direkt gokart cup 2016 – stort grattis från Teknikens Värld. Andra plats i heatet och tillika serien tog Race Boys med Johan Carlström och Prins Carl-Philip Bernadotte, grattis även till er! Men störst för oss i laget blev ändå tredjeplatsen i A-finalen, en skön känsla. Dessutom satte Oskar tävlingens snabbaste varv vilket belönades med Barons Sprintpris, bestående av en grymt snygg svart väska. Så grattis till det också!

Linus Pröjtz

Foto: Linus Pröjtz

Team Flashgordon

Vi vann inte i år heller – men blev fyra efter en superhård fight om tredje platsen med Teknikens Värld som passerade oss på sista varvet. Lite snopet att tappa pallen – men vilken resa vi gjort från förra årets placering runt 20:e plats till årets resultat precis utanför podiet. Mycket av framgången har vi att tacka den oslipade diamanten Rasmus Klusell - en superduktig kille vi sprang på till den här säsongen. En kille som aldrig tävlat i någon form av motorsport innan han anslöt sig till team Flashgordon. WOW! Jag vet också att han fått fart på undertecknad och Åke Nyberg – två gubbar på 56 numera ännu piggare vårar.

Jag vill också passa på att tacka Jonas Lange för en som vanligt mycket kul cup och roliga arrangemang. Farbröderna med supertalangen Rasmus Klusell kommer med stor sannolikhet tillbaka till nästa säsong.

Peter Martin

Foto: Linus Pröjtz

K A K

I den stora finalen hade KAK:s pro/am kart som tur var fem förare i laget för att klara av de 75 minuternas körning. Vi lyckades köra hem B-finalen och såg fram emot (!) ytterligare 75 minuters körning i A-finalen. Taktiken var samma som vi haft under hela säsongen; när amatörförarna körde så rasade vi på leaderboard för att röra oss uppåt när proffsen i laget tog ratten. Trots lagets bemanning med både föraressen Kevin Thor och Linus Lundqvist gjorde amatörernas mer långsamma stintar (framförallt de från KAK:s ledning) att vi hamnade på den hedervärda sista platsen i A-finalen. Som alltid var det en trevlig kväll med juste körning på banan. Fiber Direkt-gänget hade generöst ordnat med fantastisk mat från Restaurangakademin och drycker från bland annat Brutal Brewing, så avslutningsfesten blev lika glad och trevlig som tidigare år.  Grattis till laget från Elit Sports Club som tog hem totalsegern och grattis också till Oskar Krüger från Teknikens Värld som tog hem Barons Sprintpris!

Tack till alla andra lag och förare och inte minst tävlingsledningen, Jonas Lange och Fredrik Malm, för en trevlig tävlingsserie. Det har varit ett stort nöje att få ta med olika amatörer i KAK:S pro/am kart under serien och få visa upp bilsporten på detta fina sätt. Hoppas vi ses på banan nästa säsong!

Niklas Nyström

Foto: Linus Pröjtz

Team Kihlströms

Race 7. När vi nu kommit fram till finalen i Fiber Cup, så har Jonas, som den enväldige tävlingsledare han är, trixat till reglerna på ett kul sätt. Banan ska köras baklänges under 75 minuter och med sex förarbyten, samt många poäng att utdela. Festligt tycke vi i teamet, och planerade för att skörda stora framgångar. Det var bara en sak som vi på förväg hade bestämt oss för, vi ville inte ha kart nr. 1. I söndags var vi på banan och tjuvtränade och kunde då konstatera att den långsammaste kamelen heter nr 1. Vid utdelning av kartar vilken bil får vi då? Jo, naturligtvis 1:an!

Nåväl, det är bara att ta kamelen vid hornen och ge oss iväg från vår sjätte startruta i A-finalen, det kan bli bra ändå, bara vi gör vårt allra bästa. Nu vill det sig inte bättre än att vår kamel inte alls är på humör att överhuvudtaget föra oss till det efterlängtade vattenhålet, utan bestämmer sig för att nu får det vara nog. Vi lyckas hostande komma tillbaka in i depån. I depån försöker vi under en längre stund att blidka vår vän att sätta fart igen, som till slut vaknar till liv igen och vi ger oss ut, åtta varv efter ledaren. Men humöret på vår kamel har inte blivit bättre, trots vårt kvartssamtal, så med slokande öron och hostande motor lyckas vi återigen ta oss till depån, för att där lägga oss ner och konstatera att det inte blir alltid som man vill och önskar, men livet kan vara rätt bra ändå.

Framför allt tillförde de excellenta kockarna utsökta mervärden för vårt något stukade team, med den fantastiska anrättning som vi kunde trösta oss med. Tack!

Tack naturligtvis till Jonas och övriga som lett oss genom glädje och besvikelser under seriens gång, kul att det finns människor som vill och orkar driva sådana här kul projekt, som gläder och angagerar så många.

Slutligen, stort grattis till Elite som absolut är värdiga vinnare av den stora pokalen!

Vi avslutar med att tillönska alla konkurrenter och övriga inblandade en riktigt skön sommar!

Foto: Linus Pröjtz

Fiberdirekt

Efter ett par struliga race så hade vi äntligen lärt oss att lägga upp en strategi och göra depåstopp. Kul omväxling faktiskt att köra ett race nästan helt utan strul. Vi körde på jämna varvtider, om än inte jättesnabbt, men lyckades klättra två placeringar till en femteplats i b-finalen vilket kändes helt ok. Efter det blev det smarrig mat och öl medan vi kollade in den spännande A-finalen. Till nästa år är målet solklart, vi vill köra A-final i säsongsavslutningen.

Emil Östman

Foto: Linus Pröjtz

Team NSFW

Med tanke på att detta var vår rookiesäsong har det gått över förväntan, dvs vi kom inte sist. Vi är ett gäng glada amatörer vars racingerfarenhet tidigare var begränsad till svensexegokart, några trackdays och att parkera pappas nya 850 i grannens trädgård genom staketet. De första loppen var en fråga om ren överlevnad men under de sista loppen har vi kunnat delta med skräckblandad förtjusning. Att köra i detta gäng har verkligen varit en upplevelse och lärorikt.

Gårdagens lopp hade inte de bästa förutsättningar. Johan fick sitt tredje barn på söndag kväll och deltagandet var oklart in i det sista. Men rutin på hemmaplan och en fru som förstår vad som är viktigt här i livet, gjorde att vi kunde ställa upp med ett komplett lag. Efter den trevliga överraskningen med baklängeslopp i 75 minuter och lite taktiksnack var planen på plats. Erik klippte snabbt två placeringar på de inledande varven, men spirande optimism förbyttes snabbt när B-finalen startades om. Efter omstart tuggade vi dock på stabilt under 65 minuter och hamnade i en spännande duell med Telekompaniet. Vid sista bytet stack dom ut precis framför oss och en vild jakt under de avslutande 10 minuterna kröntes med framgång under sista varvet när Daniel kunde slinka förbi. Även om det inte förändrade slutresultatet i tabellen kändes det som en seger för oss.

Tack för i år och vi ses nästa säsong.

Foto: Linus Pröjtz

Team MaNi

Sista racet och höga förhoppningar. Det var nu totalställningen skulle sättas. Vi startade som 2a i A-finalen baserat på tidigare prestationer under året. Langes överraskningar, denna gång med längre tid och motsatt varv taggade oss ytterligare. Vi gjorde en bra start och körde stabilt. Dessvärre blev vi vända i samband med en varvning och tappade ca 15 sekunder – värdefull tid i en ett tight race. Vi slutade på en sjätteplats i racet – dock på samma antal varv som trean, fyran och femman. Sjätteplatsen gjorde att vi halkade ner i totalen till en fjärdeplats. Hur som helst, det har varit ännu ett fantastiskt roligt Fiberdirekt-år. Vi tackar Jonas Lange och Fiberdirekt och alla medtävlare för att vi får vara med och köra. Nu är det bara att ladda om till nästa säsong !

Resultat A-final

# Lag
1 Elit Sports Club
2 Race Boys
3 Teknikens Värld
4 Flashgordon
5 Coast Communication
6 Team MaNi
7 J Design
8 BMW Nacka
9 Mr Mr
10 Veidec
11 Greven
12 KAM Redovisning
13 K A K
14 Team Kihlströms
# Lag
1 Elit Sports Club
2 Race Boys
3 Teknikens Värld
4 Flashgordon
5 Coast Communication
6 Team MaNi
7 J Design
8 BMW Nacka
9 Mr Mr
10 Veidec
11 Greven
12 KAM Redovisning
13 K A K
14 Team Kihlströms
# Lag
1 Elit Sports Club
2 Race Boys
3 Teknikens Värld
4 Flashgordon
5 Coast Communication
6 Team MaNi
7 J Design
8 BMW Nacka
9 Mr Mr
10 Veidec
11 Greven
12 KAM Redovisning
13 K A K
14 Team Kihlströms

Resultat B-final

# Lag
1 K A K
2 Broby
3 Team GAS
4 Kändis
5 Fiberdirekt
6 3FGC
7 Team FX
8 Spring Wine & Spirit
9 NSFW
10 Telekompaniet
11 Mikey’s Misfits
12 Provectum
# Lag
1 K A K
2 Broby
3 Team GAS
4 Kändis
5 Fiberdirekt
6 3FGC
7 Team FX
8 Spring Wine & Spirit
9 NSFW
10 Telekompaniet
11 Mikey’s Misfits
12 Provectum
# Lag
1 K A K
2 Broby
3 Team GAS
4 Kändis
5 Fiberdirekt
6 3FGC
7 Team FX
8 Spring Wine & Spirit
9 NSFW
10 Telekompaniet
11 Mikey’s Misfits
12 Provectum

Slutställning Fiber Direkt Gokart Cup 2015/2016

# Lag Poäng Antal varv
1 Elit Sports Club 107 1023
2 Race Boys 89 1013
3 Coast Communication 82 1017
4 Team Mani 82 1014
5 Mr Mr 69 1015
6 Teknikens Värld 69 1009
7 Team Kihlströms 64 922
8 Flashgordon 62 1003
9 BMW Nacka 61 1009
10 Veidec 59 1009
11 Team GAS 57 1004
12 KAM Redovisning 55 1007
13 J Design 54 1008
14 Greven 54 1006
15 K A K 48 1001
16 Broby 48 994
17 Team FX 42 997
18 3FGC 40 690
19 Fiberdirekt 36 986
20 Kändis 34 762
21 Mikey's misfits 33 974
22 Telekompaniet 28 964
23 Jernet 21 713
24 NSFW 17 837
25 Spring Wine & Spirits 15 737
26 Provectum 12 857
# Lag Poäng Antal varv
1 Elit Sports Club 107 1023
2 Race Boys 89 1013
3 Coast Communication 82 1017
4 Team Mani 82 1014
5 Mr Mr 69 1015
6 Teknikens Värld 69 1009
7 Team Kihlströms 64 922
8 Flashgordon 62 1003
9 BMW Nacka 61 1009
10 Veidec 59 1009
11 Team GAS 57 1004
12 KAM Redovisning 55 1007
13 J Design 54 1008
14 Greven 54 1006
15 K A K 48 1001
16 Broby 48 994
17 Team FX 42 997
18 3FGC 40 690
19 Fiberdirekt 36 986
20 Kändis 34 762
21 Mikey's misfits 33 974
22 Telekompaniet 28 964
23 Jernet 21 713
24 NSFW 17 837
25 Spring Wine & Spirits 15 737
26 Provectum 12 857
# Lag Poäng Antal varv
1 Elit Sports Club 107 1023
2 Race Boys 89 1013
3 Coast Communication 82 1017
4 Team Mani 82 1014
5 Mr Mr 69 1015
6 Teknikens Värld 69 1009
7 Team Kihlströms 64 922
8 Flashgordon 62 1003
9 BMW Nacka 61 1009
10 Veidec 59 1009
11 Team GAS 57 1004
12 KAM Redovisning 55 1007
13 J Design 54 1008
14 Greven 54 1006
15 K A K 48 1001
16 Broby 48 994
17 Team FX 42 997
18 3FGC 40 690
19 Fiberdirekt 36 986
20 Kändis 34 762
21 Mikey's misfits 33 974
22 Telekompaniet 28 964
23 Jernet 21 713
24 NSFW 17 837
25 Spring Wine & Spirits 15 737
26 Provectum 12 857