Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: BMW

Heikki Kovalainen imponerad av BMW M4 DTM

Heikki Kovalainen deltog i BMW:s DTM-test på Lausitzring i Tyskland och den tidigare F1-föraren var imponerad av M4 DTM-bilen.

– Det är en imponerande bil. Självklart är den tyngre än en F1-bil och har mindre effekt, men aerodynamiken är mycket bra och du kan köra riktigt snabbt genom kurvorna, säger Kovalainen.

Finländaren, som har kört 111 Formel 1-lopp, har aldrig tidigare testat en DTM-bil och körde totalt över 300 mil tillsammans med BMW-förarna Marco Wittmann och Bruno Spengler under de fyra testdagarna.

– Först och främst är jag mycket tacksam att BMW Motorsport erbjöd mig att köra den här bilen. Jag såg verkligen fram emot denna spännande erfarenhet. Ärligt talat så visste jag inte vad jag skulle förvänta mig då jag aldrig kört en bil som denna. Men jag kände mig som hemma i BMW M4 DTM direkt från början, säger Kovalainen.

Syftet med testet var för att Kovalainen skulle få en smak av DTM och för att BMW-förarna Wittmann och Spengler skulle testa olika inställningar inför DTM-loppet på Lausitzring den 14 september.

– Testet gick riktigt bra. Jag körde över 50 mil och vi hade absolut inga problem med bilen. Vi gjorde en del värdefulla framsteg, speciellt inför det kommande loppet på den här banan, säger mästerskapsledare Wittmann.

BMW har inte gett någon information om Kovalainen skulle vara aktuell för en DTM-styrning nästa år.