Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Italienska räddningstjänstens dramatiska bilder
2 AV 2
Foto: DAVID DAVIES / STELLA PICTURES / PA

Helgens Formel 1 i Emilia-Romagna inställt pga väderkaos

Regionen Emilia-Romagna i Italien har drabbats av extremt hårt väder som bland annat har lett till dödsfall. På grund av mycket nederbörd och översvämningar ställs helgens Grand Prix in.

Kommande helg var det tänkt att Emilia-Romagnas Grand Prix skulle avgöras med träningar på fredagen, träning och kval på lördagen och själva tävlingen på söndagen. Så blir det inte. Nyligen meddelades att helgens Grand Prix ställs in på grund av det extrema väder med bland annat en cyklon som har dragit över norra delarna av Italien och då framför allt just regionen Emilia-Romagna.
Beslutet har tagits gemensamt av F1-organisationen, internationella bilsportförbundet FIA samt berörda myndigheter i Italien.

I ett pressmeddelande skriver F1-organisationen att det inte är tillräckligt säkert för fans, förare och personal att genomföra helgens tävling samt att det inte är önskvärt att sätta än mer press på lokala myndigheter och räddningstjänst som redan kämpar med alla tillgängliga resurser.

Flera personer har dött i de översvämningar som uppstått efter flera dagar med intensivt regnande. Tusentals personer uppges ha varit tvungna att lämna sina hem och tiotusentals hushåll är utan ström. Ovädret väntas pågå fram till torsdag kväll.