Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Photo4 / Photo 4

Heta känslor i TCR efter dubbelseger för WestCoast Racing

WestCoast Racing-föraren Gianni Morbidelli säkrade den första dubbelsegern någonsin i TCR när mästerskapet tävlade på Monza i helgen. Men segern i andra tävlingen slutade med upprörda känslor där tidigare mästerskapsledaren Stefano Comini utlovar hämnd på italienaren.

Morbidelli startade från pole position i första tävlingen men tappade tre platser efter en dålig start. Italienaren kämpade sig dock tillbaka till ledningen efter bara två varv och segrade med en sekund framför SEAT-föraren Pepe Oriola på andra plats.

Dansken Michel Nykjaer tvingades bryta efter en kollision med Sergey Afanasyev om åttonde plats.

I andra tävlingen började dramatiken direkt mellan Morbidelli och Comini. De båda kämpade hårt om platserna genom hela tävlingen och var ihop flera gånger.

Comini tog över ledningen från Morbidelli, men WestCoast Racing-föraren attackerade tillbaka och de båda slog samman. Kontakten gjorde att Comini snurrade och tappade ned till fjärde plats medan Morbidelli segrade framför SEAT-föraren Jordi Gené på andra plats och Opel-föraren Fernando Monje på tredje plats.

Efter tävlingen utlovade Comini hämnd på Morbidelli och kallade WestCoast Racing-föraren för en fegis.

– Jag körde från sista plats till första och jag är säker på att jag hade tagit segern om inte Morbidelli hade skickat mig av banan. Han gjorde det som en fegis för att han inte kunde köra om mig ordentligt. Jag tycker jag har visat att jag är den starkare av oss båda, det må låta arrogant men det är vad jag anser. Han har aldrig kört om mig schysst på hela säsongen. Morbidelli får vara försiktig i nästa tävling, om jag är med då ska jag ta min egen privata rättvisa, för detta är bara inte rätt, säger Comini.

Morbidelli avböjde att svara på Cominis kommentarer.

WestCoast Racing-föraren leder mästerskapet, 14 poäng framför Comini, som fortsätter den 31 maj på Salzburgring i Österrike.

Race 1 – Resultat topp 5

1 Gianni Morbidelli Honda Civic 11 varv

2 Pepe Oriola SEAT León +1.198

3 Andrea Belicchi SEAT León +3.504

4 Jordi Gené SEAT León +3.884

5 Fernando Monje Opel Astra +5.056

Race 2 – Resultat topp 5

1 Gianni Morbidelli Honda Civic 11 varv

2 Jordi Gené SEAT León +2.717

3 Fernando Monje Opel Astra +3.931

4 Stefano Comini SEAT León +6.499

5 Andrea Belicchi SEAT León +6.541