Mikaela Åhlin-Kottulinsky Foto: Volkswagen

Historisk seger för Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev historisk segrare i helgen. Som första kvinna någonsin vann hon en av Volkswagens märkesklasser i racing, Volkswagen Scirocco R-Cup.

Med närmare 100 000 åskådare är stadsracet på Norisring i Nürnberg en av de mest populära tävlingarna i den tyska DTM-serien. En av supportklasserna är entypscupen Volkswagen Scirocco R-Cup, där unga talanger tävlar mot rutinerade racinglegendarer.

21-åriga svenskan Mikaela Åhlin-Kottulinsky är med i cupen för tredje året i rad – och i helgen tog hon sin första seger.

– Jag är så otroligt lycklig. Hela Volkswagen-tältet applåderade och det kom tårar i ögonen när den svenska nationalsången spelades, säger Mikaela.

Så här beskriver hon sitt lopp:

– Det började regna precis när tävlingen drog igång. Jag stod i andra startrutan efter att ha kvalat tvåa och fick en kanonstart. Efter en krasch blev det ett avbrott på en timme och efter omstarten kunde jag skapa en lucka direkt. Efter en stund märkte jag att de bakom närmade sig men mot slutet började det torka upp och då hade jag perfekta däck, så jag kunde dra ifrån igen och vann med 1,5 sekunder.

Victor Bouveng slutade femma och Simon Larsson på 19:e plats.