Foto: WTCC

Honda bekräftar Tarquini och Monteiro för WTCC 2014

Honda Racing Team JAS har bekräftat att nuvarande förarna Gabriele Tarquini och Tiago Monteiro fortsätter med stallet i WTCC 2014.

Teknikens Värld

51-åriga Tarquini, som tog WTCC-titeln 2009, ligger tvåa i årets mästerskap och är glad över att fortsätta med Honda nästa år.

 – Jag är stolt över min långa relation med Honda, från BTCC-eran på 90-talet till i dag. Känslan är god inom teamet och alla jobbar mot samma sak, att vinna tävlingar. Vi har utvecklat dagens bil till en vinnare och snart börjar vi arbetet med 2014-bilen. Att Honda förnyar förtroendet för mig känns mycket bra, säger Tarquini.

 Monteiro, som har tagit fyra WTCC-segrar, är likt Tarquini glad över en fortsättning med den japanska biltillverkaren.

– Det är en stor ära för mig att fortsätta då jag har varit med projektet sedan början och haft en aktiv del i utvecklingen av Hondan till en vinnarbil, säger Monteiro.

Honda kommer tävla med en helt ny bil nästa år, byggd enligt det uppdaterade WTCC-reglementet som innebär mer effekt, större hjul, mer aerodynamik och större frihet i det tekniska reglementet för att minska skillnaderna mellan grundbilarna.

 Hårdast motstånd för Honda väntas från Citroën som storsatsar med tre bilar för rallyfantomen Sebastien Loeb och nykrönta WTCC-mästaren Yvan Muller, samt ytterligare en ännu obekräftad förare. Svenskteamet Nika Racing jagar fortsättning i WTCC nästa år, men har ännu ej bekräftat deltagande officiellt.