Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: @world

Huvudroll för Pontus Tidemand i Finska Rallyt, men…

Pontus Tidemand fick spela huvudroll i den i SVT direktsända Power Stage i Finska Rallyt. Men inte på det sätt han önskat sig.

Pontus Tidemand låg trea i WRC2 och hade bra chans på andraplats efter omöjlige Esa-Pekka Lappi. Men på den avslutande sträckan lindade Tidemand sin Skoda Fabia runt en björk och det var färdigåkt. Besättningen klarade sig oskadd.

Vann tävlingen gjorde Kris Meeke i en DS3 och han ledde i stort sett från start till mål. VM-ledande Sébastien Ogier gjorde ett sällsynt misstag på första dagen och åkte av rejält. Han tappade 16 minuter och fick åka hem från Finland poänglös.

Ogier har gnällt hela säsongen över nya regler som gör att VM-ledaren måsta starta först i alla tävlingar på de två första etapperna. Han har t o m hotat med att lägga av om inte reglerna ändras på vilket FIA kontrat med att hota att VM-ledaren ska få köra alla tre etapperna först.

Att det går att konkurrera trots att man startar tidigt visade Jari-Matti Latvala, tvåa i VM, som gick i mål på samma placering i Finland. Trea Craig Breen (i bara hans fjärde VM-rally) i ytterligare en DS3, en bil som bara tävlar sporadiskt i årets VM i väntan på ett nytt reglemente 2017.