Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hyundai

Hyundai bygger elbil för racing

Hyundai tar sig an en nya era – den elektriska motorsporten. En bil byggs nu samman och ska täckas av under bilsalongen i Frankfurt.

Hyundai bygger just nu sin första eldrivna bil avsedd för motorsport. Bilen sätts samman i tyska Alzenau men vilken klass det rör sig om framgår inte. Bilen ska i alla ska täckas av under höstens bilsalong i Frankfurt men ett smakprov presenteras redan nu i form av en bild och ett filmklipp.

Hyundai har deltagit i rally-vm (WRC) sedan 2012 och leder just nu mästerskapet men Hyundaibilar har även ställt upp på banor i TCR-sammanhang.

Rallycross är på gång att skifta till eldrift även om det sker tidigast 2021. TCR-serien har redan ett e-reglemente och Seat, eller rättare sagt prestandadivisionen Cupra, har sedan 2018 en bil på banan: Cupra e-Racer.

LÄS MER: Första testet för Seat e-Racer

Hyundais bild och film avslöjar inte mycket om bilen men skvallrar i alla fall om att det förmodligen är E TCR som man nu siktar in sig på.

Första säsongens av serien ska köras 2020 är det sagt men ännu har inte mycket information presenterats från FIA, det internationella motorsportsförbundet.

När det gäller eldrift och formelbilar har man kommit längre då Formel E

 har körts i fem säsonger.

https://youtu.be/tw6kUBK6Da8