Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyundai förlänger inte med Oliver Solberg

Svenska rallyföraren Oliver Solberg tävlar i år i VM för Hyundai, men efter årets säsong är det slut. Hyundai Motorsport meddelar att de inte förlänger 21-åringens kontrakt.

Det var i början av 2021 som det stod klart att Oliver Solberg, som då var 19 år gammal, skulle tävla som fabriksförare för Hyundai Motorsport.
Fyra starter blev det under debutsäsongen som WRC-förare för det koreanska märket med motorsportslig bas i Tyskland. Två sjundeplatser, en femteplats och en avbruten tävling resulterade i 22 poäng och plats 13 i mästerskapet.

I år har det hittills blivit åtta starter med en fjärdeplats i Belgien som bästa resultat. Han ligger på tolfte plats med 33 inkörda poäng. Tre av tävlingarna har han tvingats bryta.
Oliver Solberg, som fyllde 21 för bara ett par veckor sedan, ligger ynka två poäng rallylegendaren Sébastien Loeb. Det ska dock tilläggas att Ford-föraren Loeb bara har kört fyra tävlingar i år, varav han har brutit två av dem.

Oliver Solberg har vi sett i Hyundai-kläder de två senaste åren. Nästa år klär han sig i något annat. Sista VM-tävlingen blev den i Nya Zeeland den gångna helgen. Där slutade han på en finfin femteplats och tog sina första Power Stage-poäng någonsin. Foto: Francois Flamand / Shutterstock Editorial/DPPI/IBL

Två tävlingar återstår av årets WRC-säsong – Spanien och Japan som Oliver Solberg inte kommer att tävla i – och strax därefter löper kontraktet mellan honom och Hyundai Motorsport ut. Nu står det klart att Hyundai inte förlänger med den unga svensken.

– Jag är så klart besviken över situationen, men jag måste respektera teamets beslut och deras nya plan att gå vidare med tre bilar och bara rutinerade förare, säger Oliver Solberg och fortsätter:

– Jag vet att det inte var ett lätt beslut för dem att ta eftersom ursprungsplanen har ändrats. Oavsett är jag otroligt tacksam för möjligheten jag fick av Hyundai Motorsport att få delta i rally-VM tillsammans med dem. Vi visste att den här säsongen skulle bli en lärorik period, och den har utan tvekan gett massa erfarenhet inför nästa fas i min karriär.