Hyundais nya prestandabil i30 N ska tävla på Ringen

Nya Hyundai i30 har haft premiär och i kulissen lurar prestandaversionen i30 N. I maj tävlar den på Nürburgring.

Hör du till dem som är nyfiken på vad Hyundais nya prestandabil i30 N går för? Ett smakprov fick du här för en månad sedan när rallyföraren Thierry Neuville testade bilen i Arjeplog men du ska definitivt hålla koll på 24-timmarsloppet ADAC Zurich (utan prickar) som körs på Nürburgring den 25-28 maj. Eller rättare sagt i supportklassen VLN – Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring. Där ska nämligen två i det närmaste produktionsklara exemplar av Hyundai i30 N ställa upp. Båda med tvålitersmotorer och sexväxlade manuella lådor.

Det här med Nürburgring kan låta lite uttjatat. Titt som tätt rullar biltillverkare ut modeller på banan får att slå rekord på den mytomspunna banan. Faktum är dock att Hyundai sedan ett par år tillbaka har en testanläggning på 3 600 kvadratmeter i området.

Det är inte heller första gången som Hyundai, eller i30 heller för den delen, tävlar på banan. Förra året tog sig en i30 Turbo sig an VLN och vann sin klass, som dock bara omfattade fyra fordon. En presentation av VLN kan du se på klippet nedan.

Behöver du bilar med mer pulver för att gå igång kan du annars kolla in huvudklassen där Teknikens Värld-medarbetaren Edward Sandström ska köra en Mercedes-AMG GT

.

https://youtu.be/nOGTo0DngDM