Foto: LAT Images / MediaPortal Daimler AG

I dag drar F1-säsongen igång på riktigt!

Efter månader av tristess är det nu dags att tagga till igen – i dag är nämligen dagen då Formel 1-säsong 2021 drar igång!

Årets Formel 1-säsong börjar med Bahrains Grand Prix denna helg. Som vanligt är det kval på lördagen och race på söndagen.
Vem som kommer att stå som vinnare efter säsongens första lopp är svårt att sia om, så även vem som kommer att ta hem titeln efter Abu Dhabis Grand Prix den 12 december.

Många satsar på att Lewis Hamilton tar sin åttonde skalp som i så fall även skulle bli hans femte i rad. Men försäsongen har sett jämn ut och fredagens två träningar slog fast att det är just jämnt skägg som verkar vara melodin i år. I FP2 var de 16 främsta bilarna inom en sekund, det är jämnt.

Snabbast på de båda fredagsträningarna var Red Bulls Max Verstappen som i fjol slutade totaltrea, endast nio poäng bakom tvåan Valtteri Bottas men på behörigt avstånd från totalsegraren Lewis Hamilton.
I skrivande stund är det drygt en timme kvar till FP3. Efter sista träningen återstår två timmar till årets första kval.

Du vet väl att bästa stället att vara på när det körs Formel 1, inte minst vid årspremiär, är (förutom att sitta bänkad framför teveapparaten) förstås Sveriges största motorsportblogg PolePosition med Janne Blomqvist.

Vem tror du vinner årets världsmästartitel i Formel 1? Berätta med en kommentar nedan.

Tävlingskalender Formel 1 2021

Bahrains GP, 28 mars

Emilia-Romagnas GP, 18 april

Portugals GP, 2 maj

Spaniens GP, 9 maj

Monacos GP, 23 maj

Azerbajdzjans GP, 6 juni

Kanadas GP, 13 juni

Frankrikes GP, 27 juni

Österrikes GP, 4 juli

Storbritanniens GP, 18 juli

Ungerns GP, 1 augusti

Belgiens GP, 29 augusti

Nederländernas GP, 5 september

Italiens GP, 12 september

Rysslands GP, 26 september

Singapores GP, 3 oktober

Japans GP, 10 oktober

USA:s GP, 24 oktober

Mexikos GP, 31 oktober

Brasiliens GP, 7 november

Australiens GP, 21 november

Saudiarabiens GP, 5 december

Abu Dhabis GP, 12 december