Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

I morgon smäller det – nya Volvon presenteras

Volvo och Polestar har hållit oss på halster den senaste månaden, men i morgon är det äntligen dags.

https://youtu.be/4TW6Fkj8WKI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Bilen är presenterad, läs mer här!

I mitten av september började det. Då släppte Cyan Racing, tidigare Polestar Racing, en dunkel bild som vi genast såg hade Volvo-anknytning. Ett par veckor senare kom första filmen, lika dunkel som bilden var den. Men så i början av oktober var en teknikensvarld.se-besökare med ögonen på skaft snabbtänkt och hivade upp kameran när en mystisk Volvo S60 drog förbi på Mantorp Park. Pang, där kunde vi visa er första bilden på Volvos och Cyan Racings nya WTCC-bil.

I morgon, tisdagen den 13 oktober, är det avtäckning och vi kommer äntligen att få reda på vad det rör sig om. Men vi vågar nog satsa våra högerarmar (tur då att undertecknad är vänsterhänt) på att det är just en WTCC-bil det handlar om. Volvo och framför allt Cyan Racing och dess förare har länge gått och sneglat på världsmästerskapet i standardvagnsracing och en comeback.

Det spännande momentet i morgon blir alltså att få se bilen i sin helhet för första gången, samt få ta del av specifikationerna. Så håll utkik på teknikensvarld.se i morgon för att lägga ögonen på den svenska bil som ska göra upp med Lada, Citroën, Honda och Chevrolet på Nürburgring, Hungaroring, Motegi och många andra banor nästa år.

Filmen ovan ger oss ytterligare en smygtitt på kärran, så här dygnet innan avtäckning.