Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060719_finnkampen
060719_finnkampen
060719_finnkampen
060719_finnkampen

Idag körs Finnkampen på Solvalla

Landskampen i rally/racing mellan Sverige och Finland körs idag på Solvalla. Kvaltävlingarna börjar klockan 14.00. Sverige har goda chanser att gå segrande ur striden!

Sverige matchar ett starkt lag. Thomas Rådström och Daniel Carlsson tillhör världseliten när de väl får köra i WRC. PG Andersson är juniorvärldsmästare i rally, Patrik Sandell leder det mästerskapet i år. Patrik Flodin är suverän i svensk Grupp N-rally, och det är sådana bilar det tävlas med. På racingsidan är det främst STCC-eliten som ställer upp med ledaren Thed Björk i spetsen, även VM-körande Rickard Rydell finns med. Av diffusa orsaker saknas Björn Wirdheim och Mattias Ekström.

Men, det är inget mot vad Finland saknar affischnamn. Inledningsvis var det tal om Kimi Räikkönnen, Marcus Grönholm, Mika Hirvonen, JJ Lehto, Heikki Kovalainen, Mika Salo, Harri Rovanpera.

Det blev istället Toni Gardemeister, Jani Paasonen, Janne Tuohino, Juho Hänninen och Emma Kimiläinen för att ta några namn som eventuellt känns igen. Inga dåliga förare, inte alls, men långt ifrån den världsklass vi hoppats på.

Sett med blågula ögon kanske vi ska vara glada för det! Sverige bör ha goda chanser att slå det här finska laget.