Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Inga Hondamotorer för Sauber i Formel 1 – fortsätter med Ferrari

Avtalet mellan Honda och Sauber om motorsamarbete har rivits upp. I stället meddelar man nu att man åter satsar på samarbete med Ferrari, i ett flerårigt avtal.

Dealen gällande motorleverans Sauber och Honda emellan gjordes upp mellan Honda Motorsports chef Masashi Yamamoto och dåvarande Sauberchefen Monisha Kaltenborn.

När Kaltenborn försvann ur bilden i juni satte sig parterna i nya möten och har nu kommit överens om att det är bäst att riva upp beslutet på grund av ”olika uppfattningar om framtiden”.

Honda har i sin tur tidigare sagt att de ska ta ett beslut om sin fortsättning i Formel 1 så sent som i oktober. I dag är McLarens deras enda kund och samarbetet knakar i fogarna på grund av uteblivna framgångar, mest beroende på motorn.

I dag meddelar Sauber att man i stället fortsätter med Ferrari-motorer, så som man gjort under totalt 17 år tidigare, med start 1997 (och undantag för åren med BMW-motor). Förhoppningsvis innebär detta att man får motorer som är av senaste snitt, och inte som i år – fjolårsmotorer.

Hur nu Hondas framtid i Formel 1 ser ut är oklar. Rykten gör gällande att McLaren är sugna på att (åter) använda Mercedes-motorer.