Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mercedes

Intervju: Mercedes vd Ola Källenius om framtidens Formel 1

Premium Är Formel 1 verkligen värt pengarna? Finns det en framtid för sporten när bilindustrin satsar mer och mer på elbilar? Ja, enligt Mercedes svenske vd, och F1-fanatikern, Ola Källenius är Formel 1 en bärande del i företagets marknadsföring och de nya reglerna ska ge oss bättre underhållning.

F1-sporten har stått i depån under hela coronakrisen men nu ska det bli grönt ljus för en ny och väldigt speciellt säsong. Daimlers vd Ola Källenius har det yttersta ansvaret för hur bra det går för Mercedes i Formel 1, hur mycket det får kosta och hur Mercedes ska få rätt marknadsföring med hjälp av sporten. Det är tur då att Ola Källenius älskar Formel 1 och att han jobbat nära teamet under många, många år. Här svarar Daimlers svenske vd på 16 frågor om Mercedes och Formel 1.

 Coronakrisen har förändrat det mesta i vår värld och så även formel 1. Hur ser du på att säsongen sköts upp?

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.