Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Intervju: Oliver Solberg

Pojkrummet är ostädat och domineras av en affisch på en rallybil. Ishockeytröjan är Alexander Ovechkins från Washington Capitals. Två stora tv-spel står redo. Så långt kunde det här vara hemma hos vilken 19-åring från Värmland som helst. Men bilen på bilden är hans egen och det är han som kör. Och i ett hörn finns ett bromsok med tillhörande bromsskiva för att ge bilsimulatorn exakt rätt känsla. Välkommen hem till Oliver Solberg.

Om du kliver in hos genbanken för att plocka ut en stor summa rally­talang är det en stor chans att du får med dig killen som sitter mitt emot mig i köket hemma på ­gården i Mitanderfors.
Oliver Solbergs pappa Petter är flerfaldig världsmästare i rally och rallycross. Farbror Henning tillhörde världs­eliten i rally i tiotalet år och mamma Pernilla, född Walfridsson, kommer från en stor bilsportsläkt i Värmland. Pernilla tillhörde själv en skara unga talanger som knackade på ­dörren till VM-serien. Pernilla och jag spekulerar lite i när det nu var som jag intervjuade henne, Daniel Carlsson och Christoffer Nilsson inför något av alla de Svenska rallyn där vi hoppades på svenska genombrott.
– Va, mamma, har du blivit intervjuad, utbrister Oliver.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.