Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Intervju: Oliver Solberg

Premium Pojkrummet är ostädat och domineras av en affisch på en rallybil. Ishockeytröjan är Alexander Ovechkins från Washington Capitals. Två stora tv-spel står redo. Så långt kunde det här vara hemma hos vilken 19-åring från Värmland som helst. Men bilen på bilden är hans egen och det är han som kör. Och i ett hörn finns ett bromsok med tillhörande bromsskiva för att ge bilsimulatorn exakt rätt känsla. Välkommen hem till Oliver Solberg.

Om du kliver in hos genbanken för att plocka ut en stor summa rally­talang är det en stor chans att du får med dig killen som sitter mitt emot mig i köket hemma på ­gården i Mitanderfors.
Oliver Solbergs pappa Petter är flerfaldig världsmästare i rally och rallycross. Farbror Henning tillhörde världs­eliten i rally i tiotalet år och mamma Pernilla, född Walfridsson, kommer från en stor bilsportsläkt i Värmland. Pernilla tillhörde själv en skara unga talanger som knackade på ­dörren till VM-serien. Pernilla och jag spekulerar lite i när det nu var som jag intervjuade henne, Daniel Carlsson och Christoffer Nilsson inför något av alla de Svenska rallyn där vi hoppades på svenska genombrott.
– Va, mamma, har du blivit intervjuad, utbrister Oliver.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.