Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jan ”"Flash”" NilssonJan ”"Flash”" NilssonJan ”"Flash”" Nilsson
Jan ”"Flash”" Nilsson Foto: Mediaempire

Jan ”Flash” Nilsson bekräftar STCC-comeback

Dubble STCC-mästaren Jan ”Flash” Nilsson har bekräftat sin comeback till mästerskapet och kommer att köra årets två sista tävlingar på Solvalla och Mantorp Park.

– Jag sa att jag skulle göra ingenting i två år, och det är precis det jag gjort. Men så körde jag den där legends-tävlingen på Gelleråsen bara för att banägaren Mike Luff ville det, och så tyckte jag det var lite roligare än jag trott och så vann jag den. Sedan ringde David von Schinkel (stallchef för Team Tidö) och frågade om jag ville köra två lopp och vad jag ville ha för det. Jag sade vad jag ville ha, och nu är jag här, säger ”Flash” till TT.

53-åringen kommer att köra en Saab 9-3 för Team Tidö och ansluter förarna Richard Göransson och Roger Samuelsson i teamet.

”Flash” har inte kört en tävling i ett elitmästerskap sedan 2012 och kommer att få hårt motstånd från förare som regerande mästaren Thed Björk, mästerskapsledare Fredrik Larsson och fyrdubbla mästaren Göransson.

– ”Nej, fy fan. Är han tillbaka? Här har vi haft lugn och ro och bytt lite segrar mellan oss och så kommer han och förstör.” Nä, jag tror nog mest de är skraja för att jag ska köra ifrån dem, hehe, säger ”Flash”.

På frågan om han tror att han kommer att slå sina tidigare mästerskapsrivaler är ”Flash” ödmjuk.

– Nä. Jag förstår ju att jag inte borde vinna efter ha varit borta så länge, säger ”Flash”.

Rykten har pekat på att STCC-organisationen har bytt ledning som en anledning att ”Flash” gör comeback nu.

– Beslutet togs innan bytet, men det är klart att jag inte alltid var överens med den gamla ledningen som misslyckades med att få folk att förstå att produkten var bra. I stället blev det en nedåttrend där alla letade fel. Titta bara på SHL-ishockeyn, det är knappast den bästa hockeyn någonsin som spelas där i år, men intresset är ändå stort. Hur många racingserier har så många förare som får betala för att köra, som STCC? Det är egentligen otroligt imponerande, säger ”Flash”.

På frågan om framtiden och potentiella styrningar nästa år är ”Flash” optimistisk.

– Jag har redan klart med sex lopp i en annan serie i september och har fått förfrågningar från utlandet för nästa säsong. Förare som Ekblom och jag har ju fått våra utbildningar innan teststoppen infördes, vilket gör att vi kört väldigt mycket bil. Det är vad stallen vill ha, de unga har inte riktigt förstått det. Det regnar nästan förfrågningar på mig, säger ”Flash”.