Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jennie-Lee Hermansson kör Finnkampen

Nyligen fick hon rubriker när hon fick ett drömavtal med Mitsubishi om att köra den nya Mitsubishi Evo 9:an fram till 2008. Men först blir det tävla av redan om några veckor för Jennie-Lee Hermansson.

Jennie-Lee Hermansson kommer vara en av förarna som drabbar samman på Solvalla den 19 juli för att kora Bästa landslag. Även Finland har en tjej med i laguppställningen, den mycket talangfulla racingföraren Emma Kimiläinen, och finländarna har uppmuntrat Sverige att också ta med en kvinnlig förare.

- Vi ser ju Finnkampen både som ett tillfälle för de stora etablerade namnen att få tävla på hemmaplan, och för nya förmågor på väg upp att få visa upp sig och göra sig ett namn inför framtiden. Och då känns det extra bra att i en fortfarande så mansdominerad sport få tillfälle att lyfta fram några av de kvinnliga förarna, säger Jani Backman, ordförande i Finländska Bilsportförbundet. Valet av Jennie-Lee var inte svårt enligt Anders Dawidson, förbundskapten i rally.

- Jennie-Lee har funnits med i diskussionerna från första början och när önskemålet om en tjej i laguppställningen kom från Finland var Jennie-Lee det självklara valet, säger Anders Dawidson. Sammanlagt ett 40-tal förare ställer upp i landskampen. Rally- och rallycrossförare som är vana grusåkare kör mot varandra och racingförarna kör för sig. I sista finalen möter sedan den bästa rallyföraren sin motsvarighet från racingstegen,.