Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg / Expressen Lifestyle

Jenson Button kör sin Jaguar C-Type på Goodwood Revival

Han blev F1-världsmästare 2009 men nu har Jenson Button tagit historisk racing till sig – minst sagt. Vid årets Goodwood Revival kör han sig egen Jaguar C-Type, samma exemplar som vi provkörde för några år sedan.

Goodwood Revival kommer att bli något alldeles extra i år. Vilket man har kunnat säga inför alla de hittills körda arrangemangen sedan första 1998. Och man har aldrig haft fel, snarare tvärtom. Nu fyller Revival 25 år och Goodwood Motor Circuit fyller 75, vilket kommer att firas på alla möjliga sätt under den kommande helgen. Firande av Lotus som fyller 75 år och specialkavalkad för att hylla Carroll Shelbys livsverk är några detaljer, liksom ett tävlingslopp bara för Ferrari GT-bilar från tidigt 1960-tal. Sedan har vi en av mina personliga favoriter – Freddie March Memorial Trophy. 

Starten av Freddie March Memorial Trophy vid Goodwood Revival 2022Starten av Freddie March Memorial Trophy vid Goodwood Revival 2022Starten av Freddie March Memorial Trophy vid Goodwood Revival 2022
Jaguar C-type på Goodwood Revival 2022Jaguar C-type på Goodwood Revival 2022Jaguar C-type på Goodwood Revival 2022
Aston Martin DB3S vid Goodwood Revival 2022Aston Martin DB3S vid Goodwood Revival 2022Aston Martin DB3S vid Goodwood Revival 2022
1 AV 3
Starten av Freddie March Memorial Trophy vid Goodwood Revival 2022
Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld
2 AV 3
Jaguar C-type på Goodwood Revival 2022
Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld
3 AV 3
Aston Martin DB3S vid Goodwood Revival 2022
Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

För racersportvagnar från tidigare delen av 1950-talet. Ett lopp som startar i skymning och körs in i mörkret. Och det är nu som Jenson Button och hans Jaguar C-Type kommer in i bilden i dubbel bemärkelse. Tillsammans med gamla kompisen Alex Buncombe kommer Button i sin C-Type troligtvis att utmana om de framskjutna place är förringarna. I bilen som Juan Manuel Fangio ägde på 1950-talet. Och nu kommer vi till det kanske minst viktiga i bilens historia, men som ändå är riktigt kul – vi har kört den!

https://www.instagram.com/p/CwqNpRGPc4Q/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Exakt hur den är att köra, det kan du läsa om i reportaget. Men en sak är säker, han har god smak Jenson Button. De där flödande karossformerna, rak sexa under huven och avgassystemet ut på passagerarsidan – kan det bli bättre? Jag vet, smaken är som baken men det härliga är att Jenson låtit sig styras av sina känslor och köpt bilen med chassinummer XKC018. Vad som är ännu bättre är att han kommer att tävla med den i, vad som enligt väderprognosen verkar bli, optimala förhållanden. Vi lovar att göra vad vi kan för att ta lite snygga bilder på Button, Buncombe och Jaguaren. Hur fel kan det bli med en bronsfärgad bil i solnedgång?

1 AV 3
Foto: Glenn Lindberg / Expressen Lifestyle
2 AV 3
Foto: Glenn Lindberg / Expressen Lifestyle
3 AV 3
Foto: Glenn Lindberg / Expressen Lifestyle