Foto: Mattias Persson

Jimmy Eriksson av med prispallsplats i GP3

Skåningen Jimmy Eriksson gjorde en bra insats i GP3 på Hungaroring i samband med Formel 1. Han slutade trea i lopp två men fick tidstillägg och föll till sjätte plats.

Eriksson tog målflagg som trea i det avslutande av helgens två race på Hungaroring, men tilldelades en stund efter loppet fem sekunders tidstillägg och klassificeras istället som sexa i den slutliga resultatlistan.

Bestraffningen kom efter en situation på det första varvet, då Eriksson tvingades gena i chikanen för att undvika att dras in i en kollision mellan två framförvarande konkurrenter. Domarna ansåg att Eriksson inte backade tillbaka tillräckligt i förhållande till mästerskapsledaren Luca Ghiotto – som gick jämsides med Eriksson in i chikanen – när han återanslöt till banan.

Som jag ser det fanns det ingen annat att göra än att agera som Jimmy Eriksson gjorde och domslutet är väldigt beklagligt.

Jimmy Eriksson är av samma uppfattning.

– Ett extremt tråkigt slut på den här helgen och ett väldigt tufft domslut, säger Jimmy Eriksson. Jag tycker inte att jag gjorde något fel och hade inte kunnat agera på något annat sätt. Jag försökte lösa situationen som uppstod på ett så säkert sätt som möjligt, och att bli bestraffad för det känns tungt. Det hade varit praktiskt ogenomförbart att släppa upp en annan bil jämsides på den delen av banan i det tumult som rådde.

GP3-säsongen fortsätter närmast på belgiska Spa-Francorchamps den 21-23 augusti.

Resultat GP3 Series

Hungaroring

RACE 1

1: Luca Ghiotto (ITA)

2: Esteban Ocon (FRA)

3: Marvin Kirchhöfer (GER)

4: Emil Bernstorff (GBR)

5: Matt Parry (GBR)

6: Jimmy Eriksson (SWE)

RACE 2

1: Kevin Ceccon (ITA)

2: Esteban Ocon (FRA)

3: Matt Parry (GBR)

4: Luca Ghiotto (ITA)

5: Marvin Kirchhöfer (GER)

6: Jimmy Eriksson (SWE)

Mästerskapsställning GP3 Series

Efter 8 av 16 race

1: Luca Ghiotto (ITA), 121 p.

2: Marvin Kirchhöfer (GER), 98 p.

3: Esteban Ocon (FRA), 96 p.

4: Emil Bernstorff (GBR), 75 p.

5: Kevin Ceccon (ITA), 54 p.

6: Jimmy Eriksson (SWE), 50 p.