Foto: Alexander Trienitz/F3 Vereinigung

Jimmy Eriksson i serieledning

Lotusföraren Jimmy Eriksson från skånska Tomelilla gick i helgen upp i serieledning i det tyska F3-mästerskapet. Detta efter två segrar (Race 1 och 3) samt en tredjeplats (Race 2) på "hemmabanan" Oscherleben.

De extra poängen för bästa kvaltider gör att avståndet till tvåan i tabellen; stallkollegan Kimiya Sato, nu är 17 poäng. Märkligt nog var Jimmy inte helt nöjd. 

– Efter en sådan här helg är det svårt att önska sig något mer, men jag kan ändå inte hjälpa att känna lite frustration över det som hände i Race 2, berättar han. 

Det loppet flaggades av på grund av regn. Jimmy hade då kört upp sig från åttonde till tredje plats och närmat sig tätduon med kring en halv sekund per varv på den sjöblöta banan.  

Även Tom Blomqvist (vinnare av utmärkelsen Ronnie Peterson Trophy 2009, med Teknikens Värld i juryn) tog poäng under helgen. Resultaten trea, sexa och tia ger honom en sjätteplats i sammandraget. 

 Om Jimmy Erikssons fina form håller i sig får vi veta redan nästa helg – då beger sig mästerskapet till belgiska Spa-Francorchamps.