Jimmy Eriksson tysk Formel 3-mästare

Jimmy Eriksson är mästare i tyska ATS Formula 3 Cup 2012. Den 21-årige Lotusföraren slog till med dubbla pole position vid tidskvalificering på Hockenheim på fredagen. Det räckte!

Jimmy Eriksson, som är bosatt och uppvuxen i Tomelilla i Skåne, är den förste svensken att vinna den tyska Formel 3-titeln.  

Tidigare totalsegrare i mästerskapet inkluderar den sjufaldige Formel 1-världsmästaren Michael Schumacher, Jarno Trulli, Le Mans-legenden Tom Kristensen och nuvarande DTM-ledaren Gary Paffett. 

Andra svenskar som tagit prominenta Formel 3-titlar utanför Sverige är Gunnar Nilsson, brittiska F3 1975, Stefan Johansson, brittiska F3 1979, och Marcus Ericsson, japanska Formel 3, 2009. 

– En helt otrolig känsla, det här är utan tvekan den viktigaste framgången så här långt i min karriär, jublar Jimmy Eriksson. Det har varit en lång och tuff säsong. Att dessutom kunna göra det på det här sättet – med dubbla pole position i säsongens sista kval – är helt fantastiskt.  

Tävlingshelgen på Hockenheim fortsätter med två race i morgon lördag, innan säsongens sista tävling avgörs på söndag eftermiddag. 

Allt detta kan du följa på www.formel3.de.