Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: DS Virgin Racing

Joel Eriksson kör Formel E

Formel 3, DTM och nu Formel E. Joel Eriksson är aktuell för ett test med vinnarstallet DS Virgin Racing.

19-åriga Joel Eriksson från skånska Tomelilla har medvind i seglen. 2017 slutade han tvåa Formel 3-EM och i år har han en fabriksstyrning hos BMW i det tyska mästerskapet DTM. Nu är han dessutom aktuell för ett test i det stekheta mästerskapet för elektriska formelbilar – Formel E.

Bilen han kommer att köra är en DS Virgin Racings DSV-03 (se bild ovan), samma bil som Sam Bird vann premiärloppet med i Hong Kong i december förra året.

– Formel E är definitivt ett av de mest intressanta mästerskapen i världen just nu och jag ser fram emot chansen att få prova på det. Förarna i mästerskapet håller extremt hög klass, så det är roligt att ha blivit tillfrågad av ett toppteam som DS Virgin Racing. Det ska verkligen bli roligt och antagligen väldigt olikt det mesta jag provat på hittills i min karriär, säger Joel Eriksson.

Testet äger rum i anslutning till seriens nästa deltävling i Marocko den 13 januari.

Formel E är högaktuellt ur svensk synvinkel. Felix Rosenqvist kör nu sin andra säsong i serien för Mahindra Racing och vann den andra deltävlingen i år som också kördes i Hong Kong. Med på tåget i år är även rallyikonen  Stig Blomqvist son Tom. Dessutom tillhör Volvo de biltillverkare som uttryckt intresse för att ställa upp i serien.