Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Johan Kristoffersson är närmast oslagbar

Johan Kristoffersson är närmast oslagbar i rallycross-VM. Trots ett drivaxelbrott i första omgången vann han deltävlingen i Sydafrika. Hans elfte seger av tolv möjliga i VM. Rekord förstås.

Deltävlingen i Sydafrika blev onödigt dramatisk redan före start. Volkswagens bilar stod och guppade på sjön i en båt som inte kunde ta sig i hamn på grund av dåligt väder, Men det redde sig till slut och sedan var det närmast raka spåret för PSRX-teamet som stod etta och tvåa vid starten i A-finalen.

Några teamorder gavs inte så Johan Kristoffersson tog starten före Petter Solberg som dock senare tvingades bryta efter en incident med Kevin Hansen. Den senare syntes senare närmast otröstlig vid sidan av banan, väl medveten om att detta var sista racet med Peugeots fabriksteam eftersom de slutar med rallycross efter detta.

Mattias Ekström gjorde en kanontävling från sjätte startruta i A-finalen och slutade tvåa efter Kristoffersson. Han nådde därmed samma placering i det totala sammandraget.

Vare sig Ekström eller bröderna Hansen vet inte var de tar vägen nästa säsong. Inte officiellt i alla fall. Audi har likt Peugeot sagt att de inte är med nästa år. Oroväckande beslut med tanke på att vi Sydafrika även kunde se Oliver Eriksson säkra segern i påläggsklassen RX2. Vart ta vägen nu, framförallt som teamägaren och pappan i OMSE, Andreas Eriksson

, också sagt att de avstår RX-VM nästa år?

https://youtu.be/2uCHyuZsdwA

Resultat Sydafrika

1. Johan Kristoffersson 4m12.787s

2. Mattias Ekström 4m15.487s

3. Sébastien Loeb 4m16.382s

4. Kevin Hansen 4m19.017s

5. Petter Solberg DNF

6 Timmy Hansen DNF

Förar-VM

1. Kristoffersson 341 p

2. Ekström 248 p

3. Bakkerud 237 p

4. Loeb 229 p

5. Solberg 227 p

6. T Hansen 192 p

Teammästerskap

1. PSRX Volkswagen Sweden 568 p

2. EKS Audi Sport 485 p

3. Team Peugeot Total 421 p