Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ph.-©-PROPRIETA'-GHERARDO BENFENATI-2008-.gherard

Johan Kristoffersson åter i racingtoppen

1-2-3-2-2! Det är de placeringar Johan Kristoffersson rade upp i helgens racingtävlingar. De tre första har vi redan avhandlat, det gäller STCC och Carrera Cup.

Direkt efter STCC-loppen på Ring Knutstorp satte sig J.K i ett flygplan med destination England. Där, på Donington Park, avgjordes på söndagen två lopp i superstars-serien. Johan fick starta sist i första loppet då han inte hade kvalat, dessutom med 60 kilo straffvikt från förra helgen på Imola där han vann båda heaten.  

Det bekom inte Johan Kristoffersson speciellt mycket. Han avancerade snabbt genom fältet till andraplatsen efter sin teamkollega i Auditeamet, Gianni Morbidelli. I heat två startade han därför sjua, omvänd startordning, och alltjämt med extra vikt i bilen. Efter sex varv var han uppe i ledning!  

Men han orkade inte hålla undan för Morbidelli på de avslutande varven, men två andraplatser gör att han alltjämt leder mästerskapet, precis som han gör i STCC och Carrera Cup. Det torde vara unikt i racingvärlden, i alla fall just nu.  

Lite tyngre gick det för Mattias Ekström i DTM. Han kvalade åtta på Brands Hatch och avancerade till femte plats innan målgång. Det placerar honom på en tredjeplats totalt men Gary Paffett, som vann på Brands Hatch, har seglat iväg i totalledningen.  

Felix Rosenqvist hade inte heller någon succéartad racinghelg, även han körde på Brands Hatch där ju Ola Nilsson segrade i Scirocco R Cup på lördagen. Felix Rosenqvist slutade femma, sjua och bröt i de tre loppen i Formel 3 Euro Series.