Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: IMAGES COPYRIGHT OF STCC

Johan Kristoffersson Carrera Cup-mästare

Johan Kristoffersson säkrade sin tredje Porsche Carrera Cup-titel i karriären efter en ny dubbelseger på Gelleråsbanan i Karlskoga.

– Jag rankar den här segern högt. Konkurrensen i årets mästerskap är hård med god bredd på toppen, säger Kristoffersson.

– I tabellen kan det se lätt ut med tanke på att jag har tio raka triumfer, men i många av racen har jag verkligen fått kämpa för segrarna, i synnerhet som jag inte kvalat speciellt bra, säger han och nämner bland annat den publikfriande duellen med Jocke Mangs i premiären i Skövde samt regnsegrarna från ”hopplösa” startpositioner i Anderstorp. säger Johan Kristoffersson..

I Karlskoga tog värmlänningen ledningen från pole position i det första heatet och segern såg kassaskåpssäker ut ända till det sista varvet. Då bromsade Johan på sig i en kurva och Jocke Mangs kom ikapp och kunde attackera. Förarna var ihop, men Kristoffersson höll undan. Tvåa blev Robin Hansson, som missade i starten, och trea slutade Oscar Palm sedan Mangs tilldelats ett tidstillägg på 30 sekunder för kontakten med Kristoffersson.

I det andra heatet stod Kristoffersson i andra ruta bredvid Robin Hansson, som hade pole position. Kristoffersson tog starten, men redan på det andra varvet tog sig Hansson förbi.

– Jag visste att Robin hade tjuvstartat och tog inga onödiga risker när han ville om. Hansson fick sin bestraffning och Kristoffersson kunde kliva upp överst på prispallen igen. Där fick han sällskap av andreplacerade Jocke Mangs och dansken Mikkel O Pedersen, som tog sin första pallplats i nya bilen, 991 GT3 Cup.