Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Johan Kristoffersson klar för Seat i STCC

Tidigare STCC-mästaren Johan Kristoffersson kommer att köra en av Seats tre bilar i årets säsong som startar nästa helg i Skövde.

Kristoffersson ansluter förarna Emma Kimiläinen och Daniel Haglöf i PWR Racing som till årets säsong byter från Saab till Seat.

– Jag är enormt sugen på att vinna STCC igen och känner att chanserna är goda med PWR och Seat. Det känns också bra att Bauhaus med i ryggen när jag nu återvänder svensk elitklass i banracing. Utöver det är det väldigt värdefullt med så mycket körning som möjligt på hög nivå, säger Kristoffersson.

PWR Racing är just nu på Karlskoga Motorstadion och kör försäsongstest med samtliga tre förare.

– Att kunna presentera en förar-line up av den här kalibern känns enormt bra. Att vi fortsatt är det enda teamet med en kvinna bakom ratten i en av våra bilar gör inte saken sämre. Vi har ända sedan starten trott fullt ut på att det är rätt väg att gå inom elitracing, något som fallit väldigt väl ut. Emma har redan tagit tre pallplaceringar och jag tvivlar inte en sekund på att det blir fler i år! Nu vill jag bara att säsongen ska komma igång, säger Poker Wallenberg, delägare i PWR Racing.

Kristoffersson kommer att missa årets tävling på Solvalla på grund av en krockande rallycross VM-tävling, där han tävlar för Volkswagen, och teamet kommer att presentera en ersättare senare under säsongen.

Kimiläinen startar hennes tredje STCC-säsong i år och slutade på sjunde plats i mästerskapet förra året med två pallplatser. Teamkompis Haglöf startar sin sjätte STCC-säsong och slutade på sjätte plats i STCC 2015 där han tog sin första seger någonsin på Solvalla.