Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: McKlein/Volkswagen

Johan Kristoffersson klar för WTCR

Vi har hintat om det tidigare och i dag blev det officiellt. Dubble rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson kör WTCR nästa säsong.

Det är mycket Johan Kristoffersson nu. Han har gått vidare till slutomgång i Jerring-priset. Han ska köra Volkswagen Polo R5 i rally, förhoppningsvis även Svenska Rallyt och så nu WTCR. I den klassen återfinns redan Thed Björk i Cyan Racing.

Efter att Volkswagen tackade för sig i rallycross-VM stod Johan utan jobb 2019. Men det verkar som om tyskarna ogärna tappar sin guldpojke för det är Volkswagen som står för finanserna i WTCR.

Regerande världsmästare i rallycross är Johan Kristoffersson, för andra året i rad. Något tredje blir det inte. Foto: FIAWorldRallycross.com

Johan kommer dock inte att köra i ett officiellt fabriksteam utan för Sébastien Loeb Racing i en Golf  GTI TCR. Klara teamkamrater är Rob Huff och Mehdi Bennani. En fjärde förare presenteras senare.

Och varför skulle inte Johan kunna bli mästare även i WTCR. Han har vunnit STCC, Porsche Carrera Cup och V8 Superstars och är lika duktig på asfalt som på grus. WTCR kör inte om en VM-titel. Ännu, är det bäst att tillägga.

Johan har dock inte övergett planerna på en återkomst till rallycrossen, då gärna när/om det blir med elbilar.