Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Johan Kristoffersson kör för nytt guld

Johan Kristoffersson har redan vunnit två racingmästerskap i år men han är sugen på ett till. Superstars körs på Vallelunga i Italien i helgen och Johan ligger trea totalt.

På Solvalla säkrade Kristoffersson SM-guldet i STCC för Volkswagen och vann dessutom Porsche Carrera Cup Scandinavia. Nu blir det Audi RS5 i Superstars. 

Förutom helgens uppgörelse på Autodromo Vallelunga strax utanför Rom återstår tävlingarna i Pergusa 28 oktober och finalen på Sentul i Indonesien 25 november. 

Inför avslutningen på Superstars har Kristoffersson 19 poäng upp till ledande Vitantonio Liuzzi, Mercedes, med färska meriter från Formel 1. Bakom skuggar BMW-föraren Thomas Biagi och Kristofferssons märkeskollega Gianni Morbidelli. Kan han dessutom få lite hjälp uppifrån tackar han inte nej till det. 

– Man kan ju alltid hoppas på tre regnrace, ler Kristoffersson vars fyrhjulsdrivna Audi trivs när det är halt.  

Dessutom har arrangörerna gett Audibilarna en större restriktor till turbon vilket ger mer effekt. Nu är det inte bara i förarmästerskapet Johan Kristofferson vill avsluta premiärsäsongen i Superstars på bästa möjliga sätt. Han toppar Rookieligan för nykomlingar och en seger där skulle ge honom en miljon kronor att investera i en fortsatt satsning i Superstars nästa år.  

Utöver Superstars har Johan som segrare i Carrera Cup ett test för den internationella Supercupen för Porsche 911. Den körs samma helger som Formel 1. Två platser står på spel, tio förare deltager. Testet körs i slutet av oktober, var är hemligt för att ingen ska tjuvträna. 

 Förarmästerskapet efter 6 av 9 deltävlingar 1) Vitantonio Liuzzi, Italien, Mercedes C63 AMG, 149 poäng

 2) Johan Kristoffersson, Sverige, Audi RS5, 130

 3) Thomas Biagi, Italien, BMW M3 E92, 127

 4) Gianni Morbidelli, Italien, Audi RS5, 110

 5) Andrea Larini, Italien, Mercedes C63 AMG, 83

 6) Stefano Gabellini, Italien, BMW M3 E92, 75

 Rookiemästerskapet

 1) Johan Kristoffersson, Sverige, Audi RS5, 90 poäng 

2) Thomas Schöffler, Tyskland, Audi RS5, 80

 3) Andrea Boffo, Italien, Jaguar XF/R5.0 S/C, 52