Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Dreyer & Reinbold Racing JC

Johan Kristoffersson kör Nitro RX i Strängnäs

Rallycross-mästaren Johan Kristoffersson blir en av de startande i Nitro Rallycross andra deltävling i Strängnäs den kommande helgen. Han är fyrfaldig världsmästare i rallycross och ska för första gången sitta i helt eldrivna FC1-X.

Johan Kristoffersson är en av de största rallycross-förarna i sin generation, bland annat tack vare fyra världsmästartitlar (FIA World Rallycross Championship 2017, 2018, 2020 och 2021). Nu har Nitro Rallycross meddelat att Kristoffersson kommer köra Nitro Rallycross-deltävlingen i Strängnäs den 30 och 31 juli. Han ska köra för det amerikanska teamet Dreyer & Reinbold Racing JC.

– Det kommer krävas mycket av mig eftersom detta blir mitt första race i en 100 procent elektrisk rallycrossbil och jag ser fram emot att testa FC1-X-bilen mot nytt motstånd. Det kommer bli en stor utmaning och en fantastisk erfarenhet och jag ska göra mitt allra bästa för att vinna, säger Johan Kristoffersson.

Teamets ägare, Dennis Reinbold, säger:
– Vi är jätteglada att kunna meddela att Johan valt att köra med oss. Johan har en imponerande och gedigen bakgrund inom alla former av racing och även visat att han är snabb i alla former av racingbilar, inte minst i rallycrossbilar.

Övriga teamkamrater är svenska Robin Larsson (som vann första Nitro RX-tävlingen i Lydden Hill), norska Andreas Bakkerud och jamaicanska Fraser McConnell.

Bilen, FC1-X, är helt eldriven, har 1 070 hästkrafter och gör 1–100 på 1,4 sekunder (!).

Om tävlingen

Nitro Rallycross grundades 2018 av legendaren Travis Pastrana. Tävlingen är bland annat känd för E-gruppens elbil och sina extrema banor med höga hopp.

 

Just nu pågår 2022/2023 års tävlingsturné där helgens tävling i Strängnäs blir den andra deltävlingen. Därefter följer en rad deltävlingar i USA, Kanada och Saudiarabien – finalen går av stapeln i mars 2023 någonstans i USA.