Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: FIA World Rallycross

Johan Kristoffersson kör Rally Sweden

För ett par veckor sedan tvingades Johan Kristoffersson tacka nej till Rally Sweden då ett uppdrag för Volkswagen kolliderade med tävlingsdatum. Men nu är han efteranmäld och kommer till start i en vinnarbil i WRC2, Skoda Fabia R5.

Allt var klart med såväl budget som bil men ett åtagande för Volkswagen var tvunget att gå före. Nu har detta flyttats fram och med välvilja från såväl FIA som arrangörerna av Rally Sweden tillåts Johan ställa upp.

Bilen var det mindre problemet, den ägs gemensamt av Kristoffersson Motorsport och Even Management som bland annat har Pontus Tidemand under sitt beskydd. Tidemand som i fjol blev världsmästare i just en Fabia R5.

Det blev bråda dagar sedan i torsdags förra veckan då allt blev klart. Mekaniker skulle fixas, sponsorerna skulle säkras upp igen och ett samtal till co-drivern Patrik Barth.

Han blev glad, precis som Johan.

– Jag hade jobbat så hårt för att komma till start så besvikelsen när jag fick tacka nej var stor. Sedan la sig besvikelsen och jag fokuserade på att börja förbereda möjligheterna till att försvara min VM-titel med Volkswagen. När sedan den här möjligheten dök upp, ja då kände jag mig som en 15-åring som får sin första moped, säger Johan.

Läs också: Johan Kristoffersson världsmästare i rallycross